Horváth Gabriella (szerk.)

Élelmezés-egészségtan I.


Mikotoxinok toxikológiai jellemzése

A mikotoxikózis feltehetően az egyik leggyakoribb betegségek egyike volt a múltban, csak az emberek nem ismerték a betegséget és a betegség okát. A megbetegedések generációkon keresztül ismétlődtek, míg meg nem ismerték megfigyelések alapján a kóroki összefüggéseket. Az élelmezés-egészségügyi munka során sok esetben egy-egy ételmérgezést ismeretlen etiológiájú megbetegedésként kezeltek. Könnyebb volt az összefüggések felismerése akut mérgezés esetén, nehezebb volt hosszabb lappangás vagy krónikus hatás után.

Élelmezés-egészségtan I.

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2020

ISBN: 978 963 454 502 6

Hivatkozás: https://mersz.hu/horvath-elelmezes-egeszsegtan-i//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kivonat
fullscreenclose
printsave