Forrai Judit, Barcs István (szerk.)

Népegészségtan 2.


Egészségtelen táplálkozás

A túlzott energia-, zsír-, koleszterin-, hozzáadott cukor és só-, az elégtelen zöldség-, gyümölcs- és élelmi rostbevitel, valamint a kevesebb teljes kiőrlésű gabonafogyasztás jelentősen hozzájárul a túlsúlyhoz és az elhízáshoz, melynek legsúlyosabb következménye a szív- és érrendszeri betegségek (pl. érelmeszesedés, magasvérnyomás-betegség, szívinfarktus) és egyes daganatos megbetegedések (pl. rosszindulatú vastagbél- és végbéldaganat) kialakulása. Emellett az egészségtelen táplálkozás a meddőség, az endometriózis, az epekövesség, az Alzheimer-kór és a cukorbetegség kialakulásának kockázatát is növeli.

Népegészségtan 2.

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2020

ISBN: 978 963 454 530 9

A népegészségügyi ellenőr szakirány Népegészségtan, valamint Népegészségügyi medicina és egészségvédelmi stratégiák tantárgyai kötelező tananyaga

Hivatkozás: https://mersz.hu/forrai-barcs-nepegeszsegtan-2//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kivonat
fullscreenclose
printsave