Tátrai-Németh Katalin, Csajbókné Csobod Éva, Czékmán Ervin

Élelmezési menedzsment


A dietetikai szolgálat feladata és munkakörei

Az egészségügyi intézményekben az élelmezésvezető a gazdasági igazgató, a dietetikai szolgálat vezetője a vezető dietetikus, aki a gyógyító-megelőző ellátás területén tölti be funkcióját, a legtöbb esetben szervezetileg az ápolási igazgatóhoz tartozik. Betöltött szerepét tekintve tartozhatna az orvos igazgatóhoz vagy közvetlenül a felsővezetőhöz. Vezető dietetikusi munkakör betöltéséhez dietetikusi végzettség és több éves szakmai gyakorlat szükséges, dietetikus munkakörben pedig a dietetikus végzettségű szakembereket foglalkoztatják. A munkájukat adminisztrátorok segíthetik, akik nem rendelkeznek szakirányú végzettséggel, gyakran csak érettségivel, őket betanítják erre a munkakörre.

Élelmezési menedzsment

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2020

ISBN: 978 963 454 534 7

Hivatkozás: https://mersz.hu/tatrai-csajbokne-czekman-elelmezesi-menedzsment//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kivonat
fullscreenclose
printsave