Szamkó Józsefné

Költségvetési szervek gazdálkodása és pénzügyei


Költségvetési szervek gazdálkodása és pénzügyei

Tartalomjegyzék


Kiadó: Wolters Kluwer Kft.

Kiadás éve: Második, átdolgozott kiadás

Online megjelenés éve: 2019

Nyomtatott kiadás éve: 2015

ISBN: 978 963 295 851 4

DOI: 10.55413/9789632958514

A 2013. évi kiadvány átdolgozott kiadása, mely számos újdonság mellett a 2015-től hatályos módosításokat is tartalmazza. A jelen kiadvány elsődleges célja a költségvetési szervek mindennapos működéséhez szükséges gazdálkodási, pénzügyi ismeretek egyértelmű, egységes bemutatása, ahol lehet, illetve indokolt, ott konkrét gyakorlati példákon levezetve. Ízelítő a tartalomból: - az államháztartás és alrendszereinek bemutatása, a költségvetési szervek elhelyezkedési rendjéhez igazodóan,- a költségvetési szerv legfontosabb ismérvei,- a tervezési rendszer lényege a költségvetési szervek szempontjából (ideértve a kiadási/bevételi szerkezetet is),- a jóváhagyott költségvetések év közbeni módosítási, átcsoportosítási szabályai,- az intézményi költségvetés végrehajtásának vertikális és horizontális folyamatának részletezése,- a költségvetési gazdálkodási év végén keletkező maradványelszámolás szabályrendszere,- finanszírozási, számlavezetési szabályok,- a költségvetési szervek beszámolókészítési, adatszolgáltatási szabályai, ideértve a kormányzati funkciókat és a szakfeladatrendet is,- a költségvetési szervek adókapcsolatai,- az egyes szakmai ágazatokra vonatkozó jogszabályok és az ezekkel kapcsolatos eltérő gazdálkodási szabályok.

Hivatkozás: https://mersz.hu/szamko-koltsegvetesi-szervek-gazdalkodasa-es-penzugyei

BibTeXEndNoteMendeleyZotero
KEDVENCEIMHEZ ADÁS

A kiadványokat, képeket, kivonataidat kedvencekhez adhatod, hogy a tanulmányaidhoz, kutatómunkádhoz szükséges anyagok mindig kéznél legyenek.

Ha nincs még felhasználói fiókod, regisztrálj most,
vagy lépj be a meglévővel!

Személyes mappák
MAPPÁBA RENDEZÉS

A kiadványokat, képeket mappákba rendezheted, hogy a tanulmányaidhoz, kutatómunkádhoz szükséges anyagok mindig kéznél legyenek.

A MeRSZ+ funkciókért válaszd az egyéni előfizetést!

Személyes mappák
KIVONATSZERKESZTÉS

Intézményi hozzáféréssel az eddig elkészült kivonataidat megtekintheted, de újakat már nem hozhatsz létre.

A MeRSZ+ funkciókért válaszd az egyéni előfizetést!

Kivonatkészítés
FOLYAMATOS GÖRGETÉS

Választhatsz, hogy fejezetről fejezetre lapozva vagy inkább folyamatosan olvasnád-e a könyveket. A görgetősávon mindig láthatod, hol tartasz, mintha csak egy nyomtatott könyvet tartanál a kezedben.

A MeRSZ+ funkciókért válaszd az egyéni előfizetést!

Folyamatos görgetés
Kivonat
fullscreenclose
printsave