Barcs István (szerk.)

Egészségügyi mikrobiológia 7.


Az élelmiszer-biztonság jelentősége

A növekvő népesség biztonságos élelmiszerekkel történő ellátása komoly kihívást jelent nemcsak az élelmiszer-előállítóknak és -forgalmazóknak, hanem az ellenőrző szerveknek is. Az élelmiszerek mikrobiológiai, toxikológiai stb. vizsgálataihoz egyre gyorsabb, precízebb módszerek állnak rendelkezésre. A molekuláris biológiai módszerek egyre nagyobb teret hódítanak azáltal, hogy pontosabb eredmények születnek, és azok kézhezvételének idejét lerövidítik. Napjainkban az élelmiszerek mikrobiológiai szennyezettsége és az ezekből eredő megbetegedések száma növekvő tendenciát mutat. A jegyzet következő része a leggyakoribb mikrobiológiai patogéneket mutatja be, és rövid betekintést ad a hagyományos, gyors és molekuláris metodikákról, melyek segítségével azonosíthatjuk őket.

Egészségügyi mikrobiológia 7.

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2020

Hivatkozás: https://mersz.hu/barcs-egeszsegugyi-mikrobiologia-7//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kivonat
fullscreenclose
printsave