Barcs István (szerk.)

Egészségügyi mikrobiológia 7.


Gyógytápszerek

A gyógytápszerek olyan különleges táplálkozási igényt kielégítő élelmiszer-ipari termékek, amelyek az élelmiszer feldolgozása útján könnyebb felszívódásra és megfelelő feltételek mellett gyógyhatás elérésére alkalmasak. A gyógytápszerek törzskönyvezésére, forgalmazására vonatkozó előírásokat a 24/2003. (V. 9.) ESzCsM rendelet tartalmazza. A forgalomba hozatal előtt, ha szükséges, elrendelik a klinikai kipróbálást annak megállapítására, hogy a gyógytápszer a kívánt célra alkalmas-e. A felhasználásra alkalmatlan gyógytápszert ki kell vonni a forgalomból.

Egészségügyi mikrobiológia 7.

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2020

Hivatkozás: https://mersz.hu/barcs-egeszsegugyi-mikrobiologia-7//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kivonat
fullscreenclose
printsave