Barcs István (szerk.)

Egészségügyi mikrobiológia 7.


Az élelmiszer szerkezete, biológiai struktúra

Az élelmiszereket felépítő növényi és állati eredetű nyersanyagok biológiai szerkezete akadályt jelent a mikrobák behatolásával szemben. Például a növényi termések héja, burka, a gyümölcsök viaszbevonata, a tojás héja, bőr, kötőszöveti hártya stb. A védelem azonban csak addig tart, amíg a biológiai szerkezet ép és sértetlen. A szilárd felület, a hasznos mikroflóra, az antimikrobás anyaggal bevont élelmiszer nem kedvez a mikrobák szaporodásának. A folyékony vagy a feldolgozás során laza szerkezetűvé váló élelmiszer, továbbá a magas páratartalmú levegőből kicsapódó kondenzvíz segít a mikrobák megtelepedésének.

Egészségügyi mikrobiológia 7.

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2020

Hivatkozás: https://mersz.hu/barcs-egeszsegugyi-mikrobiologia-7//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kivonat
fullscreenclose
printsave