Barcs István (szerk.)

Egészségügyi mikrobiológia 7.


Borok

A borok szőlőből készülnek jellegzetes mikroflóra tevékenysége révén. Alkoholtartalmuk 9–15% között van. Összetételük még kevésbé alkalmas a mikrobák szaporodásához, mint az üdítőitaloké. A bennük található tápanyagok felhasználását gátolja a magas alkoholkoncentráció. Nagy a savtartalom, alacsony a pH és a redoxpotenciál. Ezek a tényezők azonban mégsem védik meg a borokat a mikrobiológiai romlástól. Különösen az alacsonyabb alkohol- és a magas cukortartalmú édes borok hajlamosak a romlásra.

Egészségügyi mikrobiológia 7.

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2020

Hivatkozás: https://mersz.hu/barcs-egeszsegugyi-mikrobiologia-7//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kivonat
fullscreenclose
printsave