Horváth Gabriella (szerk.)

Élelmezés-egészségtan I.


Adalékanyagok fogalmi köre, felhasználásuk irányelvei

Élelmiszer adalékanyag minden olyan természetes vagy mesterséges anyag, tekintet nélkül arra, hogy van e tápértéke vagy sem, amelyet élelmiszerként általában nem fogyasztanak és élelmiszer alapanyagként nem használnak, de amelyet élelmiszerekhez a gyártás, feldolgozás, előkészítés, kezelés, csomagolás, szállítás vagy tárolás folyamán szándékosan adnak hozzá abból a célból, hogy az élelmiszer érzékszervi, kémiai és fizikai és mikrobiológiai tulajdonságait kedvezően befolyásolja.

Élelmezés-egészségtan I.

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2020

ISBN: 978 963 454 502 6

Hivatkozás: https://mersz.hu/horvath-elelmezes-egeszsegtan-i//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kivonat
fullscreenclose
printsave