Horváth Gabriella (szerk.)

Élelmezés-egészségtan I.


A tápanyagok hasznosulása és a tápanyagszükséglet

A felszívódott tápanyagok a vérbe kerülnek és a vérárammal eljutnak a szervezet szöveteihez, sejtjeihez. A sejtekben a tápanyagok rendeltetésszerűen, vagy energiaadó anyagcsere-folyamatba kerülnek, vagy sejtanyag- szintézishez használódnak fel, vagy e folyamatokban fontos szerepet játszó reakciókat katalizáló enzimek alkotórészeivé válnak. Ezekben a folyamatokban különösen nagy jelentősége van a májnak, de a vörösvérsejten kívül valamennyi sejtben megtalálhatók ezek az anyagcsere jelenségek.

Élelmezés-egészségtan I.

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2020

ISBN: 978 963 454 502 6

Hivatkozás: https://mersz.hu/horvath-elelmezes-egeszsegtan-i//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kivonat
fullscreenclose
printsave