Horváth Gabriella (szerk.)

Élelmezés-egészségtan I.


A tápanyagok sorsa, tápanyagszükséglet

A tápanyagok az előzőekben már többször említett feladatuknak megfelelően a szervezetben átalakulnak, reakciókban vesznek részt, raktározódnak, lebomlanak, bomlástermékeikből új vegyületek szintetizálódnak. Ezeknek a reakcióknak a szabályozását, akár a sejtben, akár az emésztőrendszerben mennek végbe katalizátorok, enzimek végzik, amelyek gyorsítják, lassítják, gátolják, vagy elősegítik a folyamatok létrejöttét.

Élelmezés-egészségtan I.

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2020

ISBN: 978 963 454 502 6

Hivatkozás: https://mersz.hu/horvath-elelmezes-egeszsegtan-i//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kivonat
fullscreenclose
printsave