Forrai Judit, Barcs István (szerk.)

Népegészségtan 1.


Az egészséges táplálkozás elősegítése érdekében tett intézkedések

A megfelelő táplálkozáshoz változatos, kiegyensúlyozott étrendre, a zöldség- és gyümölcsfogyasztás növelésére, az élelmiszer-alapú ajánlások kidolgozására, a lakosság tájékoztatására és oktatására, valamint az egészséges élelmiszer-választék fejlesztésére és elérhetővé tételére van szükség. A WHO számos stratégiát és ajánlást tett közzé az egészséges táplálkozás előmozdítása érdekében, kiemelt figyelmet fordítva az egészségtelen élelmiszerek reklámjának és az egészségtelen táplálkozás miatt kialakuló krónikus betegségeknek a visszaszorítására.

Népegészségtan 1.

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2020

ISBN: 978 963 454 529 3

A népegészségügyi ellenőr és a védőnő szakirány Népegészségtan tantárgya kötelező tananyaga

Hivatkozás: https://mersz.hu/forrai-barcs-nepegeszsegtan-1//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kivonat
fullscreenclose
printsave