Vogronics Péterné (szerk.)

Élelmezés-egészségtan II.


Alacsony víztartalmú élelmiszerek

Víztartalmuk legalább 25% alatt van. Általában ide sorolják a magvakat (olajos magvak, gabonmagvak, hüvelyesek, rizs stb.), ezek őrleményeit (lisztek, kávé, kakaó stb.), a búzakorpát stb. Ezen kívül ide tartoznak az aszalással, szárítással, illetve bármiféle vízelvonással tartósított élelmiszerek: teaféleségek, tejporok, tojáspor, pudingpor, levesporok, italporok, bébiételporok, diétás (kalóriaszegény, rostdús) porok, granulátumok, pelyhek, száraztészta, aszalt gyümölcs, cukrozott gyümölcs, szárított zöldség stb.

Élelmezés-egészségtan II.

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2020

ISBN: 978 963 454 519 4

Hivatkozás: https://mersz.hu/vogronics-elelmezes-egeszsegtan-2//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kivonat
fullscreenclose
printsave