Tátrai-Németh Katalin, Csajbókné Csobod Éva, Czékmán Ervin

Élelmezési menedzsment


Bizonylatok

Az élelmezési üzemben folyó termelési és gazdálkodási folyamatok folyamatosan változnak, ezzel mindig újabb állapotot előidézve. A bekövetkező változásokról információ formájában adunk és kapunk tájékoztatást, amelyek az irányításban és a döntés-előkészítésben játszhatnak szerepet. Az információ hordozói a bizonylatok, amelyek a lejátszódó gazdasági esemény adatait a valóságnak megfelelően tükrözik. Az információk lehetnek adatfeldolgozást vagy döntés-előkészítést szolgáló információk. Az információs folyamatok rendszere mindig a döntési rendszerhez és az elszámoltatási igényekhez igazodik. Az információigény a különböző döntési szinteken eltérő. A közvetlen irányítók a legrészletesebb információkat igénylik, míg a vezetés magasabb szintjein átfogóbb, összefoglaló jellegű információkra van szükség. Az információkkal szemben elvárás, hogy hűen tükrözzék a valóságot, időben álljanak rendelkezésre, megfelelő gyakorisággal készüljenek, tartalmuk a döntési feladatokkal összhangban legyen, feldolgozásuk egyszerű, gazdaságos és korszerű eszközökkel is elvégezhető legyen.

Élelmezési menedzsment

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2020

ISBN: 978 963 454 534 7

Hivatkozás: https://mersz.hu/tatrai-csajbokne-czekman-elelmezesi-menedzsment//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kivonat
fullscreenclose
printsave