Kardos Péter, Tóth Mihály

57 számviteli eset megoldása


Adó

A könyvelési munka szorosan összefonódik a társaság adózásának kezelésével, adónyilvántartással, adóbevallások készítésével. A hazai adójogszabályok komplexitása és sűrű változása, valamint a téma érzékenysége miatt az adók kezelése minden könyvelő figyelmének egyik kiemelt fókuszpontja. Ebben a témakörben rengeteg a kifejtést igénylő speciális részlet. Sok gond adódik a tao-törvény és a számviteli törvény párhuzamos univerzumainak ütközéséből (például behajthatatlan követelés, önellenőrzés vagy transzferár kapcsán), de az olyan átlagtól eltérő cégek, mint a devizás könyvvezetésűek, vagy akár az evások sem könnyítik meg a számviteli szakemberek életét.

57 számviteli eset megoldása

Tartalomjegyzék


Kiadó: Wolters Kluwer Hungary Kft.

Online megjelenés éve: 2019

Nyomtatott megjelenés éve: 2015

ISBN: 978 963 295 833 0

Sokak szerint a számvitel unalmas, száraz dolog, felesleges rajta töprengeni, a végén úgyis az adóhatóságnak lesz igaza...Bebizonyítjuk Önnek, hogy nem így van!

A könyv konkrét számviteli eseteket és azok megoldásait írja le két, elismert szakértő tolmácsolásában.

Egy-egy érdekes kérdést, az élet vagy a jogszabályok által létrehozott számviteli „anomáliát” dolgoznak fel a szerzők. Hasznos és olvasmányos kiadvány azoknak, akik nap mint nap hasonló esetekkel és problémákkal találkoznak.

A könyv összesen 57 esetet jár körbe, példákkal, könyvelési lépések bemutatásával.

A kiadvány tartalma részletekben elsőként a Kiadó Számviteli tanácsadó című folyóirata „Meritum” rovatában jelent meg hónapról-hónapra, hat éven keresztül. Most könyvben egy helyen, összerendezve és a 2015. március 31-i jogszabályi környezetre hatályosítva jelenik meg a teljes érdemi tartalom.

"Őszintén reméljük, hogy a könyvben kifejtett kérdések sok olvasó érdeklődését felkeltik, némelyeket együttgondolkodásra késztetünk, és egyúttal át tudunk adni a számvitel szeretetéből is egy adagot."

Hivatkozás: https://mersz.hu/kardos-toth-57-szamviteli-eset-megoldasa//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kivonat
fullscreenclose
printsave