Borgulya Istvánné Vető Ágnes Ágota, Somogyvári Márta

Kommunikáció az üzleti világban


Hivatalos ajándék

Külföldi vendégnek olyan ajándékot adjunk át, amely Magyarországra emlékezteti. Ajándékozhatunk magyar műalkotásokat bemutató értékes művészeti albumot, Magyarországot bemutató fotóalbumot. Görög Ibolya protokollszakértő Zsolnay vagy Herendi porcelánt is javasol, és kizárólag díszdobozos csomagolású italt. A hivatalos ajándékot ne a tárgyalások előtt, s ne az étkezés ideje alatt adjuk át. A tárgyalás végén a tárgyalóasztaltól, vagy esetleg étkezés után az étkezőasztaltól kicsit távolabb állva nyújtsuk át. A hivatalos ajándékot nem illik átadás után az ajándékozó előtt kibontani.

Kommunikáció az üzleti világban

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2016

ISBN: 978 963 059 857 6

„Kommunikáció?! Na, köszönöm. Divattéma. Blöff. Ki ne tudna kommunikálni? Már a kisgyerek megtanul beszélni, kifejezi érzéseit, keresztülviszi akaratát. Minek ezzel felnőttként foglalkozni?”

„Felkészült szakember vagyok. Tudom, mit akarok. Tudom, hogy jó az elképzelésem, nyerő az ötletem. Miért maradtam ma megint alul a vitában? Miért nem az én javaslatomat fogadták el a munkatársaim? Ezerszer jobb az én megoldásom, mint az, amely végül befutó lett. Miért nem látták ezt át? Mit csinálok rosszul?”

Ugye ismerősek ezek a gondolatok?

A vállalatok, az üzlet világában nem könnyű eredményesen, sikeresen és különösen nem hatékonyan és etikusan kommunikálni. A nehézségek okainak megértésében, a zavarok kiküszöbölésében ad segítséget ez a könyv mindazoknak, akik gazdasági pályára készülnek vagy már vállalatnál dolgoznak és fejleszteni kívánják vezetői és kommunikációs képességüket.

Hivatkozás: https://mersz.hu/borgulya-somogyvari-kommunikacio-az-uzleti-vilagban//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kivonat
fullscreenclose
printsave