Borgulya Istvánné Vető Ágnes Ágota, Somogyvári Márta

Kommunikáció az üzleti világban


A kommunikációs hálózatok használata

Az egyes vállalatok eltérően kezelik a kommunikációs hálózatok magáncélra történő használatát. Vannak olyan etikai kódexek, ahol ezt teljes egészében megtiltják. Ez a tiltás egyáltalán nem életszerű, s a munkatársakat arra kényszeríti, hogy bár kis mértékben, de folyamatosan és tudatosan megsértsék a vállalati szabályokat. Ha a dolgozók folyamatosan megsértik a kisebb jelentőségű szabályokat, akkor ez oda vezethet, hogy figyelmen kívül hagyják a fontos vállalati előírásokat is. Azoknál a vállalatoknál, amelyek engedélyezik a korlátozott személyes használatot, ez a veszély nem fenyeget. Egyes dolgozók ugyan visszaélnek ezekkel a lehetőségekkel, s a menedzsment feladata ezeknek a jelenségeknek az egyedi elbírálása.

Kommunikáció az üzleti világban

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2016

ISBN: 978 963 059 857 6

„Kommunikáció?! Na, köszönöm. Divattéma. Blöff. Ki ne tudna kommunikálni? Már a kisgyerek megtanul beszélni, kifejezi érzéseit, keresztülviszi akaratát. Minek ezzel felnőttként foglalkozni?”

„Felkészült szakember vagyok. Tudom, mit akarok. Tudom, hogy jó az elképzelésem, nyerő az ötletem. Miért maradtam ma megint alul a vitában? Miért nem az én javaslatomat fogadták el a munkatársaim? Ezerszer jobb az én megoldásom, mint az, amely végül befutó lett. Miért nem látták ezt át? Mit csinálok rosszul?”

Ugye ismerősek ezek a gondolatok?

A vállalatok, az üzlet világában nem könnyű eredményesen, sikeresen és különösen nem hatékonyan és etikusan kommunikálni. A nehézségek okainak megértésében, a zavarok kiküszöbölésében ad segítséget ez a könyv mindazoknak, akik gazdasági pályára készülnek vagy már vállalatnál dolgoznak és fejleszteni kívánják vezetői és kommunikációs képességüket.

Hivatkozás: https://mersz.hu/borgulya-somogyvari-kommunikacio-az-uzleti-vilagban//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kivonat
fullscreenclose
printsave