Borgulya Istvánné Vető Ágnes Ágota, Somogyvári Márta

Kommunikáció az üzleti világban


A vállalat kifelé irányuló kommunikációja

A vállalatok a gazdaság egészébe beágyazódva működnek. Létük feltétele, hogy környezetükkel, más vállalatokkal, a gazdaság, a társadalom szereplőivel, az egyénekkel kapcsolatban álljanak. A környezettel folytatott kommunikáció célja egyrészt az, hogy begyűjtse, elemezze, feldolgozza – a maga számára értelmezze és hasznosítsa a vállalatot érintő információkat. A vállalatoknak ismerniük kell a rájuk vonatkozó törvényeket, az adó- és pénzügyi szabályozásokat – általában működésük keretfeltételeit. Hasonlóan ismerniük kell más, velük kapcsolatban álló vagy tevékenységüket érintő vállalatok magatartását. Ezekből a forrásokból meríti a vállalat azokat az impulzusokat, amelyeknek köszönhetően alkalmazkodni tud a környezethez.

Kommunikáció az üzleti világban

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2016

ISBN: 978 963 059 857 6

„Kommunikáció?! Na, köszönöm. Divattéma. Blöff. Ki ne tudna kommunikálni? Már a kisgyerek megtanul beszélni, kifejezi érzéseit, keresztülviszi akaratát. Minek ezzel felnőttként foglalkozni?”

„Felkészült szakember vagyok. Tudom, mit akarok. Tudom, hogy jó az elképzelésem, nyerő az ötletem. Miért maradtam ma megint alul a vitában? Miért nem az én javaslatomat fogadták el a munkatársaim? Ezerszer jobb az én megoldásom, mint az, amely végül befutó lett. Miért nem látták ezt át? Mit csinálok rosszul?”

Ugye ismerősek ezek a gondolatok?

A vállalatok, az üzlet világában nem könnyű eredményesen, sikeresen és különösen nem hatékonyan és etikusan kommunikálni. A nehézségek okainak megértésében, a zavarok kiküszöbölésében ad segítséget ez a könyv mindazoknak, akik gazdasági pályára készülnek vagy már vállalatnál dolgoznak és fejleszteni kívánják vezetői és kommunikációs képességüket.

Hivatkozás: https://mersz.hu/borgulya-somogyvari-kommunikacio-az-uzleti-vilagban//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kivonat
fullscreenclose
printsave