Borgulya Istvánné Vető Ágnes Ágota, Somogyvári Márta

Kommunikáció az üzleti világban


Deduktív és induktív módszer

Az anyaggyűjtés során választhatunk a deduktív és az induktív módszer között. Az első módszer a deduktív, következtető módszer, amikor az általános ismeretekből indulunk ki. Ebben az esetben először a legátfogóbb műveket kell megkeresnünk. A legjobb, ha megnézünk néhány lexikont vagy enciklopédiát, hogy az ott elolvasott szócikkek alapján legyen némi fogalmunk az adott területről. Az egy szakterületet átfogó műveket monográfiáknak hívjuk. A monográfiák bemutatják az adott téma valamennyi lényeges vonatkozását, és nagyon jó kiindulópontot jelentenek a további kutatáshoz. Nagyon értékesek a témával foglalkozó tankönyvek is. Ezek a művek tartalmaznak olyan bibliográfiákat is, amelyek alapján el lehet indulni a részterületek felé. Érdemes átnézni mind a régi, mind az új kiadású könyveket is, hogy képet kapjunk a legújabb eredményekről is.

Kommunikáció az üzleti világban

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2016

ISBN: 978 963 059 857 6

„Kommunikáció?! Na, köszönöm. Divattéma. Blöff. Ki ne tudna kommunikálni? Már a kisgyerek megtanul beszélni, kifejezi érzéseit, keresztülviszi akaratát. Minek ezzel felnőttként foglalkozni?”

„Felkészült szakember vagyok. Tudom, mit akarok. Tudom, hogy jó az elképzelésem, nyerő az ötletem. Miért maradtam ma megint alul a vitában? Miért nem az én javaslatomat fogadták el a munkatársaim? Ezerszer jobb az én megoldásom, mint az, amely végül befutó lett. Miért nem látták ezt át? Mit csinálok rosszul?”

Ugye ismerősek ezek a gondolatok?

A vállalatok, az üzlet világában nem könnyű eredményesen, sikeresen és különösen nem hatékonyan és etikusan kommunikálni. A nehézségek okainak megértésében, a zavarok kiküszöbölésében ad segítséget ez a könyv mindazoknak, akik gazdasági pályára készülnek vagy már vállalatnál dolgoznak és fejleszteni kívánják vezetői és kommunikációs képességüket.

Hivatkozás: https://mersz.hu/borgulya-somogyvari-kommunikacio-az-uzleti-vilagban//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kivonat
fullscreenclose
printsave