MeRSZ online
okoskönyvtár

Több száz tankönyv egy helyen.
Online. Bárhol. Bármikor.

Válts MeRSZ+ -ra!

Nemeslaki András

Vállalati internetstratégia


Virtuális termékek

A virtuális világok másik fontos eleme a termékek és javak, a jószágok reprezentálása, ami ugyancsak „bitstream”-eket jelent; a felhasználó számára szöveget, grafikus szimbólumot, videoklipet vagy audiofájlokat. A termékek digitalizációja jóval több, mint egyszerű „szkennelés”, hiszen a jól kialakított virtuális termék a virtuális szereplőkhöz és a virtuális folyamatokhoz igazodik. Az elektronikus jegy, az e-book vagy az e-tananyag ugyan hasonló a valós eredetihez, de számos olyan tulajdonsága is van, mint például a biztonsági jellemzők, interaktív elemek, adatszabványok, kereshetőség, azonosíthatóság stb. Ahogy azt a mindenhol jelenlevő ICT elterjedésénél tárgyaltuk, a bitekre nem alakítható valós dolgok is ún. intelligens tárgyakká, azaz virtuálisan reprezentálható objektumokká változtathatóak, és így leképezhetőek a virtuális gazdaságba. Például az a kiskutya, amelyikbe RFID azonosító chipet ültetnek, annak leolvasásakor virtualizálható és megjeleníthető a digitális hálózatokban. Karórák, gépjárművek, mikrosütők, mosógépek mind-mind a virtuális gazdaság szereplői lehetnek az ICT-n keresztüli reprezentáción. Így tehát nemcsak a Shapiro- és Varian-féle digitális termékek világa alkotja a virtuális valóságot, hanem azt ennél jóval szélesebb kiterjesztéssel értelmezhetjük (Shapiro, Varian, 2001).

Vállalati internetstratégia

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2016

ISBN: 978 963 059 837 8

A termelési tényezők fogalomköre egyre bővült a közgazdaságtan fejlődése során. Először csak a földet, majd a munkát és a tőkét, a 20. század végétől pedig már az információt is közéjük sorolták. Nemeslaki András könyve meggyőzően bizonyítja, hogy ma már az internet is kulcsfontosságú erőforrás, termelési tényező a gazdaság szereplői számára. Felhívja a figyelmünket arra is, hogy a társadalom egyre inkább aszerint is rétegződik, hogy tagjai miként tudják céljaik szolgálatába állítani az internetet, és hogy az internet használatának képessége már nem csupán életkor szerint alakítja a jövedelmi és szociális pozíciókat.

Török Ádám, az MTA rendes tagja, egyetemi tanár

A szerző bemutatja azokat az ismereteket, amelyek a technikai rendszerektől a társadalmi rendszerekig, illetve a valós világoktól a virtuális világokig alapvetővé váltak. Mindezek tárgyalása során példák és minták jól elhelyezett kifejtésével vezeti be az olvasót ezen új ismeretek világába.

Szintay István, egyetemi tanár, Miskolci Egyetem

Az infokommunikációs technológiák a közigazgatás több területén is komoly innovációs erőforrást jelentenek. A könyv témakörei így nemcsak az üzleti stratégiai gondolkodásban, hanem a közszolgálat területén dolgozó vezetők számára is nélkülözhetetlenek. Kis Norbert, egyetemi docens, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem megalapításáért felelős miniszteri biztos, a felsőoktatásért és tudománypolitikáért felelős helyettes államtitkár.

Hivatkozás: https://mersz.hu/nemeslaki-vallalati-internetstrategia//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kedvenceimhez adás

A kiadványokat, képeket, kivonataidat kedvencekhez adhatod, hogy a tanulmányaidhoz, kutatómunkádhoz szükséges anyagok mindig kéznél legyenek.

Ha nincs még felhasználói fiókod, regisztrálj most,
vagy lépj be a meglévővel!

Személyes mappák
Mappába rendezés

A kiadványokat, képeket mappákba rendezheted, hogy a tanulmányaidhoz, kutatómunkádhoz szükséges anyagok mindig kéznél legyenek.

A MeRSZ+ funkciókért válaszd az egyéni előfizetést!

Személyes mappák
Kivonatszerkesztés

Intézményi hozzáféréssel az eddig elkészült kivonataidat megtekintheted, de újakat már nem hozhatsz létre.

A MeRSZ+ funkciókért válaszd az egyéni előfizetést!

Kivonatkészítés
Folyamatos görgetés

Választhatsz, hogy fejezetről fejezetre lapozva vagy inkább folyamatosan olvasnád-e a könyveket. A görgetősávon mindig láthatod, hol tartasz, mintha csak egy nyomtatott könyvet tartanál a kezedben.

A MeRSZ+ funkciókért válaszd az egyéni előfizetést!

Folyamatos görgetés
Kivonat
fullscreenclose
printsave