Nemeslaki András

Vállalati internetstratégia


Iparági átalakulások, szervezetközi rendszerek és üzleti „ökoszisztémák”

A könyv előző fejezeteiben azokat a lehetőségeket igyekeztem megismertetni az olvasóval, amelyeket az infokommunikációs technológiák jelentenek az üzleti élet számára, és amelyek a sikeres stratégia kialakításához vezető út első lépései. Először a hagyományos technológiai befogadás modelljét cseréltük le, illetve finomítottuk a szervezeti beágyazódás és a szélsőségektől mentes konstruktivista technológia befogadási modelljeivel. Ahogy láttuk, erre azért volt szükség, mert a napjainkat jellemző ICT műtárgyjellege ezt működésénél fogva megkívánja. Felhasználói szempontból a beágyazódott és emergens hálózatokat alkotó ICT azt is jelenti, hogy a hagyományos kognitív használat mellett a nem reprezentatív logikán alapuló, egyszerűen mindennapi tárgyainkkal és folyamatainkkal kapcsolatokat teremtő, információtovábbító logika is domináns mértékeben megjelenik. Ebből következően az ICT használatával kapcsolatban személyes és üzleti szempontból egyre kevésbé a használati folyamat minősége a lényeges, hanem a használat maga, de főleg azok a kreatív és innovatív megoldások, amelyek az üzleti folyamatokat átalakíthatják, illetve javíthatják.

Vállalati internetstratégia

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2016

ISBN: 978 963 059 837 8

A termelési tényezők fogalomköre egyre bővült a közgazdaságtan fejlődése során. Először csak a földet, majd a munkát és a tőkét, a 20. század végétől pedig már az információt is közéjük sorolták. Nemeslaki András könyve meggyőzően bizonyítja, hogy ma már az internet is kulcsfontosságú erőforrás, termelési tényező a gazdaság szereplői számára. Felhívja a figyelmünket arra is, hogy a társadalom egyre inkább aszerint is rétegződik, hogy tagjai miként tudják céljaik szolgálatába állítani az internetet, és hogy az internet használatának képessége már nem csupán életkor szerint alakítja a jövedelmi és szociális pozíciókat.

Török Ádám, az MTA rendes tagja, egyetemi tanár

A szerző bemutatja azokat az ismereteket, amelyek a technikai rendszerektől a társadalmi rendszerekig, illetve a valós világoktól a virtuális világokig alapvetővé váltak. Mindezek tárgyalása során példák és minták jól elhelyezett kifejtésével vezeti be az olvasót ezen új ismeretek világába.

Szintay István, egyetemi tanár, Miskolci Egyetem

Az infokommunikációs technológiák a közigazgatás több területén is komoly innovációs erőforrást jelentenek. A könyv témakörei így nemcsak az üzleti stratégiai gondolkodásban, hanem a közszolgálat területén dolgozó vezetők számára is nélkülözhetetlenek. Kis Norbert, egyetemi docens, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem megalapításáért felelős miniszteri biztos, a felsőoktatásért és tudománypolitikáért felelős helyettes államtitkár.

Hivatkozás: https://mersz.hu/nemeslaki-vallalati-internetstrategia//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kedvenceimhez adás

A kiadványokat, képeket, kivonataidat kedvencekhez adhatod, hogy a tanulmányaidhoz, kutatómunkádhoz szükséges anyagok mindig kéznél legyenek.

Ha nincs még felhasználói fiókod, regisztrálj most,
vagy lépj be a meglévővel!

Személyes mappák
Mappába rendezés

A kiadványokat, képeket mappákba rendezheted, hogy a tanulmányaidhoz, kutatómunkádhoz szükséges anyagok mindig kéznél legyenek.

A MeRSZ+ funkciókért válaszd az egyéni előfizetést!

Személyes mappák
Kivonatszerkesztés

Intézményi hozzáféréssel az eddig elkészült kivonataidat megtekintheted, de újakat már nem hozhatsz létre.

A MeRSZ+ funkciókért válaszd az egyéni előfizetést!

Kivonatkészítés
Folyamatos görgetés

Választhatsz, hogy fejezetről fejezetre lapozva vagy inkább folyamatosan olvasnád-e a könyveket. A görgetősávon mindig láthatod, hol tartasz, mintha csak egy nyomtatott könyvet tartanál a kezedben.

A MeRSZ+ funkciókért válaszd az egyéni előfizetést!

Folyamatos görgetés
Kivonat
fullscreenclose
printsave