MeRSZ online
okoskönyvtár

Több száz tankönyv egy helyen.
Online. Bárhol. Bármikor.

Válts MeRSZ+ -ra!

Papp Ilona (szerk.)

Szolgáltatási menedzsment


Megfoghatatlanság

A szolgáltatásoknak ugyancsak központi, általános jellemzője, hogy nem tárgyiasulnak, a fizikai termékekkel szemben nem öltenek önálló fizikailag megjelenő formát. Ez a sajátosság − a termelés és fogyasztás egybeesésével együtt − alapvetően azzal a következménnyel jár, hogy a fogyasztó nem tudja megnézni, megfogni, kipróbálni a szolgáltatást annak igénybevétele, megvásárlása előtt. A fogyasztó − miután nem „ismerkedhet” meg a szolgáltatással annak igénybevétele nélkül a megfoghatatlanság következtében − a szükséglete kielégítéséhez a szolgáltató ajánlata, szolgáltatási „ígérete”, a szolgáltatással kapcsolatos információi alapján tud döntést hozni. Ezt a szolgáltatási sajátosságot a vállalkozások piaci tevékenységének, fogyasztói kapcsolatainak alakításánál meghatározó módon figyelembe kell venni. A megfoghatatlanság azonban nem vonatkozik a szolgáltatás eredményére, mivel az ún. „eredményszakaszban”, a szolgáltatás elvégzését követően a „… szolgáltatások lehetnek kézzelfoghatóak vagy nem kézzelfoghatóak (a szállítási vagy hajvágási szolgáltatások eredménye például kézzelfogható − a megérkező termék, illetve az új frizura, míg a tanácsadási vagy a biztosítás nem kézzelfogható szolgáltatás)”.5

Szolgáltatási menedzsment

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2017

ISBN: 978 963 454 161 5

Hivatkozás: https://mersz.hu/papp-szolgaltatasi-menedzsment//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kedvenceimhez adás

A kiadványokat, képeket, kivonataidat kedvencekhez adhatod, hogy a tanulmányaidhoz, kutatómunkádhoz szükséges anyagok mindig kéznél legyenek.

Ha nincs még felhasználói fiókod, regisztrálj most,
vagy lépj be a meglévővel!

Személyes mappák
Mappába rendezés

A kiadványokat, képeket mappákba rendezheted, hogy a tanulmányaidhoz, kutatómunkádhoz szükséges anyagok mindig kéznél legyenek.

A MeRSZ+ funkciókért válaszd az egyéni előfizetést!

Személyes mappák
Kivonatszerkesztés

Intézményi hozzáféréssel az eddig elkészült kivonataidat megtekintheted, de újakat már nem hozhatsz létre.

A MeRSZ+ funkciókért válaszd az egyéni előfizetést!

Kivonatkészítés
Folyamatos görgetés

Választhatsz, hogy fejezetről fejezetre lapozva vagy inkább folyamatosan olvasnád-e a könyveket. A görgetősávon mindig láthatod, hol tartasz, mintha csak egy nyomtatott könyvet tartanál a kezedben.

A MeRSZ+ funkciókért válaszd az egyéni előfizetést!

Folyamatos görgetés
Kivonat
fullscreenclose
printsave