Sárvári György

Intuitív út

Az ugrás szabadsága


Profizmus a mindennapokban

Húzzuk rá a profizmus szemléletét a munkahelyi környezetre, az iskolára vagy a családi dinamikára, és közelítsük meg a visszatérő elakadásokat ugyanezen a módon, ugyanis hasonló folyamatnak kell érvényesülnie az elhúzódó krízisek nyomán a fent említett szituációkban is. A „profi sportoló” lehet a gyerek, a munkavállaló, a pár valamelyik tagja. Az edzői stáb helyettesíthető a szülőkkel, a tanárokkal, a főnökkel vagy a meghatározó szűkebb környezettel. Ugye, milyen drasztikus így tekinteni a visszatérő vereségeinkre, problémáinkra? A kulcs az ismétlődés, a visszatérő elakadás, a gyakran megjelenő és fennálló súlyos probléma. Sohasem egyetlen felelős van, mindig többszereplős egy kialakuló krízis. A profi csapat képes szembenézni mind az egyszeri, mind az ismétlődő problémákkal (ahogyan a sikerekkel is), és elemzi a negatív (vagy pozitív) folyamatokat. A profizmus lényege az események értékelésének, közös megértésének a képessége. A profi keresi mind a siker, mind a kudarc megértésének a lehetőségét. A negatív helyzetekkel való szembenézés nagyon nehéz, mert félünk a szégyentől, a kudarctól, a megítéléstől, az alkalmatlanság bélyegétől. A közös szembenézés és jelentéskeresés azonban nagyon sokat segíthet. Ha sikerül az eseményhez közeli időpontban feldolgozni, értékelni és megérteni egy elakadást vagy mélypontot, akkor esély nyílik a gyors változtatásra. Ha nem sikerül megértenünk és kijavítanunk a hibákat, és visszatérővé válik egy kritikus helyzet, akkor könnyen kerülhetünk negatív spirálba. Ebből a helyzetből azonban egyre nehezebbé válik a kilépés. Elkerülésére bátorságra van szükségünk, mind a szembenézés, mind a döntések meghozatala során.

Intuitív út

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2020

ISBN: 978 963 454 488 3

Sárvári György meghatározó coach, tanácsadó. Egyfelől rendszerszemléletű gondolkodó, akinek fontos a hitelesség és az igazság keresése, a szenvedély és az önmegvalósítás, az intuitív működés és az énképviselet. Egy másfajta nézőpont szerint viszont önfejű megvalósító, aki rendíthetetlenül követi a saját értékrendjét, és kompromisszumot nem ismerve halad a saját útján előre. Mindez nem könnyű számára − mi több, a hozzá közel állóknak és a tanítványainak sem könnyű... Útját törések, elválások, veszteségek éppúgy szegélyezik, mint terápiás gyógyulások, ébredések és szeretet. Makacsul hisz az ember teljesebb, de gyakran láthatatlan erejében. Mindezzel együtt bízik a piaci verseny rendező elveiben és abban, hogy a tények brutális világában is rend van, minden okkal történik és egy magasabb intelligencia alapján jön létre. Hitvallása szerint önmagunk megismerése elsődleges, mert ebből fakad a világ megértése, a tapasztalatok levonása. Sárvári György szerint a változást nem mi hozzuk létre, hanem pusztán előkészítjük és kísérjük. A változás maga mindig transzcendens jellegű, azaz meghalad minket. Ezen az úton a legfontosabb irányelvünk a hit és az inspiráció. A hit ahhoz szükséges, hogy akkor is lépjünk, amikor még nem biztonságos és kiszámítható, nem látszik a következő lépésünk hatása és eredménye, amikor még nem tudjuk, mi felé haladunk, csak belülről érezzük a vonzást. Az intuíció iránytű, belső hajtóerő és szándék egyszerre. A könyv visszatérés az álmainkhoz, az eredethez, a lelkünk mélyén rejlő őserőhöz, a mély-énünkhöz. Oknyomozó kutatás, amely során egy a fontos: hogyan válhatunk úgy önmagunkká, hogy levetve rabláncainkat teret engedjünk magunkban annak a szabadságnak, amit mindig is kerestünk.

Hivatkozás: https://mersz.hu/sarvari-intuitiv-ut//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kedvenceimhez adás

A kiadványokat, képeket, kivonataidat kedvencekhez adhatod, hogy a tanulmányaidhoz, kutatómunkádhoz szükséges anyagok mindig kéznél legyenek.

Ha nincs még felhasználói fiókod, regisztrálj most,
vagy lépj be a meglévővel!

Személyes mappák
Mappába rendezés

A kiadványokat, képeket mappákba rendezheted, hogy a tanulmányaidhoz, kutatómunkádhoz szükséges anyagok mindig kéznél legyenek.

A MeRSZ+ funkciókért válaszd az egyéni előfizetést!

Személyes mappák
Kivonatszerkesztés

Intézményi hozzáféréssel az eddig elkészült kivonataidat megtekintheted, de újakat már nem hozhatsz létre.

A MeRSZ+ funkciókért válaszd az egyéni előfizetést!

Kivonatkészítés
Folyamatos görgetés

Választhatsz, hogy fejezetről fejezetre lapozva vagy inkább folyamatosan olvasnád-e a könyveket. A görgetősávon mindig láthatod, hol tartasz, mintha csak egy nyomtatott könyvet tartanál a kezedben.

A MeRSZ+ funkciókért válaszd az egyéni előfizetést!

Folyamatos görgetés
Kivonat
fullscreenclose
printsave