MeRSZ online
okoskönyvtár

Több száz tankönyv egy helyen.
Online. Bárhol. Bármikor.

Válts MeRSZ+ -ra!

Papp Mónika, Várnay Ernő

Az Európai Unió joga

2015. évi átdolgozott kiadás


Az EKB jogalkotást érintő véleményezési jogköre

Az EUMSz 127. cikk (3) bekezdés értelmében az EKB-nak joga van véleményezni a feladatát érintő uniós és tagállami jogszabálytervezeteket. A Tanács határozza meg a tagállami szervek ezzel kapcsolatos kötelezettségeit.190 A Tanács nem kimerítő felsorolásában szerepel a valutával kapcsolatos, a fizetési eszközökre vonatkozó, a tagállami központi bankokra vonatkozó, a monetáris, bank-, fizetési rendszerekre, a fizetési mérlegre vonatkozó statisztikai adatok összegyűjtésére, összeállítására és terjesztésére vonatkozó, a fizetési és elszámolási rendszereket érintő, a pénzügyi intézményekre vonatkozó szabályozás, amennyiben az ténylegesen befolyásolja a pénzügyi intézmények és a pénzpiacok stabilitását. A kötelezettség valamennyi tagállamra vonatkozik. Az euróövezeten kívül maradó tagállamoknak ezen túl a monetáris politikai eszközökre vonatkozó szabályozási terveiket is véleményeztetniük kell.191

Az Európai Unió joga

Tartalomjegyzék


Kiadó: Wolters Kluwer Kft.

Online megjelenés éve: 2017

ISBN: 978 963 295 611 4

A kiadvány hiánypótló jelleggel ad átfogó képet az Európai Unió jogrendszeréről. Az elsősorban egyetemi tananyagnak szánt mű, amely nélkülözhetetlen az európai jogi államvizsga letételéhez is, bemutatja az integrációs szervezet fejlődését, intézményrendszerét; jogalkotási, döntéshozatali és jogszolgáltatási rendszerét és a belső piac működését. Az európai versenyjog ismertetése mellett hangsúlyt kap a műben a közös politikák rendszerének és egyes elemeinek a bemutatása is.

Hivatkozás: https://mersz.hu/varnay-papp-az-europai-unio-joga//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kedvenceimhez adás

A kiadványokat, képeket, kivonataidat kedvencekhez adhatod, hogy a tanulmányaidhoz, kutatómunkádhoz szükséges anyagok mindig kéznél legyenek.

Ha nincs még felhasználói fiókod, regisztrálj most,
vagy lépj be a meglévővel!

Személyes mappák
Mappába rendezés

A kiadványokat, képeket mappákba rendezheted, hogy a tanulmányaidhoz, kutatómunkádhoz szükséges anyagok mindig kéznél legyenek.

A MeRSZ+ funkciókért válaszd az egyéni előfizetést!

Személyes mappák
Kivonatszerkesztés

Intézményi hozzáféréssel az eddig elkészült kivonataidat megtekintheted, de újakat már nem hozhatsz létre.

A MeRSZ+ funkciókért válaszd az egyéni előfizetést!

Kivonatkészítés
Folyamatos görgetés

Választhatsz, hogy fejezetről fejezetre lapozva vagy inkább folyamatosan olvasnád-e a könyveket. A görgetősávon mindig láthatod, hol tartasz, mintha csak egy nyomtatott könyvet tartanál a kezedben.

A MeRSZ+ funkciókért válaszd az egyéni előfizetést!

Folyamatos görgetés
Kivonat
fullscreenclose
printsave