MeRSZ online
okoskönyvtár

Több száz tankönyv egy helyen.
Online. Bárhol. Bármikor.

Válts MeRSZ+ -ra!

Papp Mónika, Várnay Ernő

Az Európai Unió joga

2015. évi átdolgozott kiadás


Az egységes és folyamatos jogsértés

A Polipropilén ügyben1281 a Bizottság és a Bíróság úgy találta, hogy részletes megállapodások egy nagyobb átfogó megállapodás részei voltak. A Bíróság szerint amennyiben a jogsértés folytonos, több elkövetési magatartásból áll össze, amelyek között vannak megállapodások és összehangolt magatartások, akkor a Bizottságnak nem kell megállapítania, hogy az elkövetési magatartások közül melyik megállapodás és melyik összehangolt magatartás, hanem egységes és folyamatos jogsértésként definiálhatja úgy, mint megállapodások és összehangolt magatartások folyamatát.1282 Annak megállapítása érdekében, hogy több jogsértés egy egységes és folyamatos jogsértés részét képezi, figyelembe kell venni többek között, hogy a kartellek működési ideje, a kivitelezésének módszerei mennyiben esnek egybe és hogy a kartellek ugyanazon versenykorlátozó célt követték-e.1283 Az átfogó, egységes jogsértésekért a vállalkozások felelőssé tehetőek úgy is, hogy a Bizottság nem tudja bizonyítani a jogsértésben való folyamatos részvételüket. A PVC ítélet szerint a vállalkozás felelős az egységes és folyamatos jogsértésért, ha tudta vagy tudnia kellett volna, hogy az összejátszás része volt egy átfogó, versenytorzító tervnek.1284

Az Európai Unió joga

Tartalomjegyzék


Kiadó: Wolters Kluwer Kft.

Online megjelenés éve: 2017

ISBN: 978 963 295 611 4

A kiadvány hiánypótló jelleggel ad átfogó képet az Európai Unió jogrendszeréről. Az elsősorban egyetemi tananyagnak szánt mű, amely nélkülözhetetlen az európai jogi államvizsga letételéhez is, bemutatja az integrációs szervezet fejlődését, intézményrendszerét; jogalkotási, döntéshozatali és jogszolgáltatási rendszerét és a belső piac működését. Az európai versenyjog ismertetése mellett hangsúlyt kap a műben a közös politikák rendszerének és egyes elemeinek a bemutatása is.

Hivatkozás: https://mersz.hu/varnay-papp-az-europai-unio-joga//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kedvenceimhez adás

A kiadványokat, képeket, kivonataidat kedvencekhez adhatod, hogy a tanulmányaidhoz, kutatómunkádhoz szükséges anyagok mindig kéznél legyenek.

Ha nincs még felhasználói fiókod, regisztrálj most,
vagy lépj be a meglévővel!

Személyes mappák
Mappába rendezés

A kiadványokat, képeket mappákba rendezheted, hogy a tanulmányaidhoz, kutatómunkádhoz szükséges anyagok mindig kéznél legyenek.

A MeRSZ+ funkciókért válaszd az egyéni előfizetést!

Személyes mappák
Kivonatszerkesztés

Intézményi hozzáféréssel az eddig elkészült kivonataidat megtekintheted, de újakat már nem hozhatsz létre.

A MeRSZ+ funkciókért válaszd az egyéni előfizetést!

Kivonatkészítés
Folyamatos görgetés

Választhatsz, hogy fejezetről fejezetre lapozva vagy inkább folyamatosan olvasnád-e a könyveket. A görgetősávon mindig láthatod, hol tartasz, mintha csak egy nyomtatott könyvet tartanál a kezedben.

A MeRSZ+ funkciókért válaszd az egyéni előfizetést!

Folyamatos görgetés
Kivonat
fullscreenclose
printsave