MeRSZ online
okoskönyvtár

Több száz tankönyv egy helyen.
Online. Bárhol. Bármikor.

Válts MeRSZ+ -ra!

Papp Mónika, Várnay Ernő

Az Európai Unió joga

2015. évi átdolgozott kiadás


Magyar vonatkozások2001

Magyarországon a 37/2011. (III. 22.) Kormányrendelet szabályozza az állami támogatásokkal kapcsolatos eljárást.2002 Eszerint minden támogatási tervezetet előzetesen (jogszabálytervezetet még véleményezés előtt) be kell jelenteni az európai uniós források felhasználásáért felelős miniszternek. A miniszter a rendeletből adódó feladatait a minisztériumon belül működő Támogatásokat Vizsgáló Iroda segítségével látja el2003. A miniszter állásfoglalást ad ki abban az esetben, ha a hozzá bejelentett támogatás a csekély összegű támogatásokról szóló rendelet vagy csoportmentességi rendelet hatálya alá tartozik (azaz nem bejelentésköteles). Egyúttal a támogatást nyújtó szervet értesíti adatszolgáltatási kötelezettségéről. Minden más esetben (bejelentésköteles támogatások) a miniszter előzetes véleményt készít arról, hogy a támogatási tervezet bizottsági bejelentésre alkalmas-e. Javaslatot is tehet a támogatást nyújtó szerv felé a közösségi joggal való összeegyeztethetőség megteremtésére. Egyeztetésre kerül sor, amennyiben a támogatást nyújtó szerv nem ért egyet előzetes véleményével. Ha az egyeztetés sikertelen, akkor a támogatást nyújtó szerv a Kormányhoz fordulhat, amely dönthet a támogatás bejelentéséről.

Az Európai Unió joga

Tartalomjegyzék


Kiadó: Wolters Kluwer Kft.

Online megjelenés éve: 2017

ISBN: 978 963 295 611 4

A kiadvány hiánypótló jelleggel ad átfogó képet az Európai Unió jogrendszeréről. Az elsősorban egyetemi tananyagnak szánt mű, amely nélkülözhetetlen az európai jogi államvizsga letételéhez is, bemutatja az integrációs szervezet fejlődését, intézményrendszerét; jogalkotási, döntéshozatali és jogszolgáltatási rendszerét és a belső piac működését. Az európai versenyjog ismertetése mellett hangsúlyt kap a műben a közös politikák rendszerének és egyes elemeinek a bemutatása is.

Hivatkozás: https://mersz.hu/varnay-papp-az-europai-unio-joga//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kedvenceimhez adás

A kiadványokat, képeket, kivonataidat kedvencekhez adhatod, hogy a tanulmányaidhoz, kutatómunkádhoz szükséges anyagok mindig kéznél legyenek.

Ha nincs még felhasználói fiókod, regisztrálj most,
vagy lépj be a meglévővel!

Személyes mappák
Mappába rendezés

A kiadványokat, képeket mappákba rendezheted, hogy a tanulmányaidhoz, kutatómunkádhoz szükséges anyagok mindig kéznél legyenek.

A MeRSZ+ funkciókért válaszd az egyéni előfizetést!

Személyes mappák
Kivonatszerkesztés

Intézményi hozzáféréssel az eddig elkészült kivonataidat megtekintheted, de újakat már nem hozhatsz létre.

A MeRSZ+ funkciókért válaszd az egyéni előfizetést!

Kivonatkészítés
Folyamatos görgetés

Választhatsz, hogy fejezetről fejezetre lapozva vagy inkább folyamatosan olvasnád-e a könyveket. A görgetősávon mindig láthatod, hol tartasz, mintha csak egy nyomtatott könyvet tartanál a kezedben.

A MeRSZ+ funkciókért válaszd az egyéni előfizetést!

Folyamatos görgetés
Kivonat
fullscreenclose
printsave