MeRSZ online
okoskönyvtár

Több száz tankönyv egy helyen.
Online. Bárhol. Bármikor.

Válts MeRSZ+ -ra!

Tóth Tihamér

Az Európai Unió versenyjoga


Eljárási garanciák

A védekezéshez fűződő alapjog. Amennyiben a Bizottság a fenti lehetőségek közül az elsőt választja, különösen fontos lesz, hogy a vizsgálat alá vont vállalkozásokat milyen eljárásjogi garanciák illetik meg. A védekezéshez való jog – melyet az Európai Emberi Jogok Egyezményének 6. cikke is rögzít – az uniós jog alapelvei közé tartozik. Az eljárásjog egy sor szabálya az eljárás alá vont vállalkozás „kiszolgáltatott” helyzetén kíván enyhíteni, illetőleg biztosítja a vállalkozást megillető eljárási jogosítványok érvényesíthetőségét. Az alapjogok egy részét most már az eljárási rendeletek tartalmazzák (például meghallgatáshoz való jog), amelyeket részben a bírói gyakorlat fejlesztett ki. A védekezéshez való jog az eljárás során végig megilleti az eljárás alá vont vállalkozásokat. Lehetőséget kell biztosítani a jogsértéssel gyanúsított vállalkozásnak, hogy egyrészt az ellene felhozott tényeket megismerje: ide sorolható az iratbetekintési jog és a kifogásoló nyilatkozatban foglalt tények jelentősége. Másrészt az a személy, akinek jogos érdekeit egy hivatali határozat lényegesen érinti, alkalmat kell hogy kapjon álláspontja kifejtésére.592

Az Európai Unió versenyjoga

Tartalomjegyzék


Kiadó: Wolters Kluwer Kft.

Online megjelenés éve: 2016

ISBN: 978 963 295 613 8

„A hét évvel ezelőtt megjelent mű új kiadása az európai versenyjog újabb fejleményeivel felfrissítve tartalmaz a vállalkozók számára olyan fontos tudnivalókat, mint az autósoknak a KRESz. …Az uniós versenyjoggal foglalkozni két okból sem haszontalan: egyrészt a magyar versenytörvény is jelentős részben az uniós fejleményeket követi …, másrészt az Európai Unió belső piacán tevékenykedő vállalkozásoknak az uniós játékszabályokat ismerniük elengedhetetlen.” – részlet Vörös Imre ajánlójából.

Hivatkozás: https://mersz.hu/toth-az-europai-unio-versenyjoga//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kedvenceimhez adás

A kiadványokat, képeket, kivonataidat kedvencekhez adhatod, hogy a tanulmányaidhoz, kutatómunkádhoz szükséges anyagok mindig kéznél legyenek.

Ha nincs még felhasználói fiókod, regisztrálj most,
vagy lépj be a meglévővel!

Személyes mappák
Mappába rendezés

A kiadványokat, képeket mappákba rendezheted, hogy a tanulmányaidhoz, kutatómunkádhoz szükséges anyagok mindig kéznél legyenek.

A MeRSZ+ funkciókért válaszd az egyéni előfizetést!

Személyes mappák
Kivonatszerkesztés

Intézményi hozzáféréssel az eddig elkészült kivonataidat megtekintheted, de újakat már nem hozhatsz létre.

A MeRSZ+ funkciókért válaszd az egyéni előfizetést!

Kivonatkészítés
Folyamatos görgetés

Választhatsz, hogy fejezetről fejezetre lapozva vagy inkább folyamatosan olvasnád-e a könyveket. A görgetősávon mindig láthatod, hol tartasz, mintha csak egy nyomtatott könyvet tartanál a kezedben.

A MeRSZ+ funkciókért válaszd az egyéni előfizetést!

Folyamatos görgetés
Kivonat
fullscreenclose
printsave