Tóth Tihamér

Az Európai Unió versenyjoga


A bírósági felülvizsgálat tapasztalatai

Az első évtized: szállingózó ügyek. A Bizottság a bejelentések nagy részét egy hónapon belül tisztázza, feltételek nélkül adva zöld utat a tervezett koncentrációnak. Vannak azonban olyan esetek is szép számmal, amelyeknél a Bizottság fenntartásainak ad hangot, és nem vagy csak bizonyos ígéretek megtétele után zárja le az ügyet. Ilyen „negatív” tartalmú határozatot követően az ember azt várná, hogy az érintett vállalkozások mindent elkövetnek az eredeti, érdekeiknek leginkább megfelelő elképzelés érvényesítésért, vállalva akár a bírói utat is. A vállalkozási koncentrációknál mégis más a helyzet: a Bizottság döntése által közvetlenül érintettek nem mindig bonyolódnak pénz- és – ami fontosabb – időpocsékoló jogi vitákba. A koncentrációban érdekelt vállalkozásoknak az a fontos, hogy tervüket minél gyorsabban, minél zökkenő mentesebben végrehajthassák, így a Bizottság által támasztott követelményeknek inkább igyekeznek megfelelni – azaz módosítják a fúziós tervet, vagy feltételek teljesítését vállalják magukra –, mint hogy azokat a Törvényszék előtt, több hónapig tartó eljárásban megtámadják.

Az Európai Unió versenyjoga

Tartalomjegyzék


Kiadó: Wolters Kluwer Kft.

Online megjelenés éve: 2016

ISBN: 978 963 295 613 8

„A hét évvel ezelőtt megjelent mű új kiadása az európai versenyjog újabb fejleményeivel felfrissítve tartalmaz a vállalkozók számára olyan fontos tudnivalókat, mint az autósoknak a KRESz. …Az uniós versenyjoggal foglalkozni két okból sem haszontalan: egyrészt a magyar versenytörvény is jelentős részben az uniós fejleményeket követi …, másrészt az Európai Unió belső piacán tevékenykedő vállalkozásoknak az uniós játékszabályokat ismerniük elengedhetetlen.” – részlet Vörös Imre ajánlójából.

Hivatkozás: https://mersz.hu/toth-az-europai-unio-versenyjoga//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kedvenceimhez adás

A kiadványokat, képeket, kivonataidat kedvencekhez adhatod, hogy a tanulmányaidhoz, kutatómunkádhoz szükséges anyagok mindig kéznél legyenek.

Ha nincs még felhasználói fiókod, regisztrálj most,
vagy lépj be a meglévővel!

Személyes mappák
Mappába rendezés

A kiadványokat, képeket mappákba rendezheted, hogy a tanulmányaidhoz, kutatómunkádhoz szükséges anyagok mindig kéznél legyenek.

A MeRSZ+ funkciókért válaszd az egyéni előfizetést!

Személyes mappák
Kivonatszerkesztés

Intézményi hozzáféréssel az eddig elkészült kivonataidat megtekintheted, de újakat már nem hozhatsz létre.

A MeRSZ+ funkciókért válaszd az egyéni előfizetést!

Kivonatkészítés
Folyamatos görgetés

Választhatsz, hogy fejezetről fejezetre lapozva vagy inkább folyamatosan olvasnád-e a könyveket. A görgetősávon mindig láthatod, hol tartasz, mintha csak egy nyomtatott könyvet tartanál a kezedben.

A MeRSZ+ funkciókért válaszd az egyéni előfizetést!

Folyamatos görgetés
Kivonat
fullscreenclose
printsave