MeRSZ online
okoskönyvtár

Több száz tankönyv egy helyen.
Online. Bárhol. Bármikor.

Válts MeRSZ+ -ra!

Tóth Tihamér

Az Európai Unió versenyjoga


Formális eljárás a 108. cikk (2) bekezdése alapján

Alapos vizsgálat. A fúzió ellenőrzési ügyekhez hasonlatosan alacsony azon ügyek száma, ahol a Bizottság érdemi, hivatalos eljárást indít, a bejelentett állami támogatások esetében 10-ből 9-szer már az előzetes vizsgálati eljárás végén jóváhagyja. Ha azonban a Bizottságnak kétségei vannak a támogatás megengedhetősége kapcsán, akkor a 108. cikk (3) bekezdés második mondata szerint „haladéktalanul” megindítja e cikk (2) bekezdése szerinti eljárást. Erre évente szokásosan kb. 40 ügyben kerül sor. Kiemelendő, hogy nem csak akkor van helye főeljárásnak, ha a Bizottság biztos abban, hogy a bejelentett támogatás sérti a 107. cikk (1) bekezdését, és nem esik egyik kivétel alá sem, hanem már akkor is, ha kétségei vannak összeegyeztethetősége kapcsán. Másik fontos dolog, hogy kétségei esetén a Bizottságnak nem csupán lehetősége a kontradiktórius eljárás beindítása, hanem kötelessége is.1254

Az Európai Unió versenyjoga

Tartalomjegyzék


Kiadó: Wolters Kluwer Kft.

Online megjelenés éve: 2016

ISBN: 978 963 295 613 8

„A hét évvel ezelőtt megjelent mű új kiadása az európai versenyjog újabb fejleményeivel felfrissítve tartalmaz a vállalkozók számára olyan fontos tudnivalókat, mint az autósoknak a KRESz. …Az uniós versenyjoggal foglalkozni két okból sem haszontalan: egyrészt a magyar versenytörvény is jelentős részben az uniós fejleményeket követi …, másrészt az Európai Unió belső piacán tevékenykedő vállalkozásoknak az uniós játékszabályokat ismerniük elengedhetetlen.” – részlet Vörös Imre ajánlójából.

Hivatkozás: https://mersz.hu/toth-az-europai-unio-versenyjoga//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kedvenceimhez adás

A kiadványokat, képeket, kivonataidat kedvencekhez adhatod, hogy a tanulmányaidhoz, kutatómunkádhoz szükséges anyagok mindig kéznél legyenek.

Ha nincs még felhasználói fiókod, regisztrálj most,
vagy lépj be a meglévővel!

Személyes mappák
Mappába rendezés

A kiadványokat, képeket mappákba rendezheted, hogy a tanulmányaidhoz, kutatómunkádhoz szükséges anyagok mindig kéznél legyenek.

A MeRSZ+ funkciókért válaszd az egyéni előfizetést!

Személyes mappák
Kivonatszerkesztés

Intézményi hozzáféréssel az eddig elkészült kivonataidat megtekintheted, de újakat már nem hozhatsz létre.

A MeRSZ+ funkciókért válaszd az egyéni előfizetést!

Kivonatkészítés
Folyamatos görgetés

Választhatsz, hogy fejezetről fejezetre lapozva vagy inkább folyamatosan olvasnád-e a könyveket. A görgetősávon mindig láthatod, hol tartasz, mintha csak egy nyomtatott könyvet tartanál a kezedben.

A MeRSZ+ funkciókért válaszd az egyéni előfizetést!

Folyamatos görgetés
Kivonat
fullscreenclose
printsave