Matiscsákné Lizák Marianna (szerk.)

Emberi erőforrás gazdálkodás


A teljes körű javadalmazás és az elkötelező ösztönzés modellje

Az emberi erőforrással folyó gazdálkodás története – mint írtuk az l.2. alfejezetben – Amerikában kezdődött a XX. század elején. A javadalmazásmenedzsment legújabb kori története is az Egyesült Államokban és Nagy-Britanniában folytatott kutatások eredményeként született. A teljes körű javadalmazás elméletét bemutató, – magyar nyelven is megjelent, Armstrong–Murlis által írt – könyvről a Hay Group Magyarország igazgatója előszavában arra hívta fel a figyelmet, hogy a könyv „kritikai elsajátítása nélkül a magyar emberierőforrás-menedzsment szakma nem léphet előre a globális és európai kihívások kereszttüzében.”148

Emberi erőforrás gazdálkodás

Tartalomjegyzék


Kiadó: Wolters Kluwer Kft.

Online megjelenés éve: 2016

ISBN: 978 963 295 617 6

A könyv szerzői - több felsőoktatási intézmény (Eger, Gödöllő, Miskolc, Szeged és Pécs) HR iránt elkötelezett oktatói és kutatói - egy egységes, az emberi erőforrás gazdálkodással kapcsolatos felfogás bemutatását tűzték ki célul.

A kiadvány a nemzetközi és hazai sztenderdeknek megfelelő témaköröket mutatja be, de elsődleges célja, hogy az elmúlt években megjelenő új módszereket, fogalmakat, eszközöket és gyakorlatokat ismertesse. Egyes fejezetei önmagukban is értelmezhetőek, így a könyv alkalmas különböző oktatási intézmények különböző tantárgyainak oktatására is.

Hivatkozás: https://mersz.hu/matiscsakne-emberi-eroforras-gazdalkodas//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kivonat
fullscreenclose
printsave