Matiscsákné Lizák Marianna (szerk.)

Emberi erőforrás gazdálkodás


A munkaerő-közvetítés és -kölcsönzés,84 az on-site menedzsmentés a try and hire

A foglalkoztatás elősegítéséről és a munkanélküliek ellátásáról szóló 1991. évi IV. törvény (Fltv.)85 kimondja, hogy van állami és magán munkaerő-közvetítés. Profitorientáltság szempontjából szintén két csoportja van a közvetítésnek: a forprofit és a nonprofit cégek. A nonprofit cégekhez sorolhatóak a területileg illetékes munkaügyi központok, a szakszervezeti tömörülésen belüli munkaközvetítők, a civil szervezetek, pl. Alapítványok stb. Ezek a cégek szolgáltatásaikat ingyenesen nyújtják mind a munkát, mind a munkaerőt keresők számára. A forprofit cégek munkaerő-közvetítésükért pénzt kérnek, a munkáltató fizeti meg a szolgáltatást és tarifáik igen széles skálán mozognak, általában a szolgáltató cég és a közvetített pozíció rangjának függvényében. (Erről a fejezetrészben még később szólunk.) (Varga 2001.)

Emberi erőforrás gazdálkodás

Tartalomjegyzék


Kiadó: Wolters Kluwer Kft.

Online megjelenés éve: 2016

ISBN: 978 963 295 617 6

A könyv szerzői - több felsőoktatási intézmény (Eger, Gödöllő, Miskolc, Szeged és Pécs) HR iránt elkötelezett oktatói és kutatói - egy egységes, az emberi erőforrás gazdálkodással kapcsolatos felfogás bemutatását tűzték ki célul.

A kiadvány a nemzetközi és hazai sztenderdeknek megfelelő témaköröket mutatja be, de elsődleges célja, hogy az elmúlt években megjelenő új módszereket, fogalmakat, eszközöket és gyakorlatokat ismertesse. Egyes fejezetei önmagukban is értelmezhetőek, így a könyv alkalmas különböző oktatási intézmények különböző tantárgyainak oktatására is.

Hivatkozás: https://mersz.hu/matiscsakne-emberi-eroforras-gazdalkodas//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kivonat
fullscreenclose
printsave