Vogronics Péterné (szerk.)

Élelmezés-egészségtan II.


Cereáliák, liszt, kenyér

A gabona magvak természetes flóraként baktériumokat, élesztőket és penészeket tartalmaznak, amelyek azonnal növekedésnek indulhatnak, ha a nedvességtartalom kedvezővé válik. A magvakban lévő keményítő mellett, melyet számos mikroba nem tud lebontani, ezek a magvak valamennyi cukrot, felvehető nitrogénvegyületeket, ásványi anyagokat, növekedésserkentő anyagokat is tartalmaznak. Magasabb nedvességtartalom esetén az amilázok több cukrot is felszabadítanak, a proteinázok több felvehető nitrogént biztosítanak a mikrobák számára.

Élelmezés-egészségtan II.

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2020

ISBN: 978 963 454 519 4

Hivatkozás: https://mersz.hu/vogronics-elelmezes-egeszsegtan-2//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kivonat
fullscreenclose
printsave