Tátrai-Németh Katalin, Csajbókné Csobod Éva, Czékmán Ervin

Élelmezési menedzsment


1.1. táblázat Korcsoportonkénti napi energiaszükséglet (kcal/nap/fő)
Étkeztetés típusa
Korcsoportok
1–3 év
4–6 év
7–10 év
11–14 év
15–18 év
19–69 év
70. évtől
Egész napos étkeztetés
1100–1300
1350–1650
1700–2050
2000–2400
2000–2600
2000–2500
2000–2400
Fekvőbeteg-gyógyintézeti étkeztetés
1000–1200
1200–1500
1550–1850
1800–2200
1800–2200
1800–2200
1800–2200
Bölcsődei, mini bölcsődei étkeztetés
800–950
Napi háromszori étkezés szolgáltatása
900–1100
1100–1320
1300–1550
1300–1700
1300–1650
1300–1550
Napi egyszeri étkezés szolgáltatása
450–600
600–750
700–850
700–900
700–900
700–850
(Forrás: 37/2014. [IV. 30.] EMMI rendelet a közétkeztetésre vonatkozó táplálkozás-egészségügyi előírásokról)

Élelmezési menedzsment

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2020

ISBN: 978 963 454 534 7

Hivatkozás: https://mersz.hu/tatrai-csajbokne-czekman-elelmezesi-menedzsment//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kivonat
fullscreenclose
printsave