Máhr Tivadar, Keller Krisztina, Birkner Zoltán

Innováció a turizmusban


Keresztes G.– Székely Cs. (2013): Az innováció mérési lehetőségei. In: Neményi M.– Székely Cs. (szerk.): A határ menti régió innovációs pozíciója az Inno-cropFood projekt földrajzi területén az élelmiszergazdasági szektorban a közös K+F+I kapacitások szemszögéből; Tanulmány; Hungary-Croatia IPA Cross-border Cooperation Programme 2007–2013.


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2022

ISBN: 978 963 454 792 1

E hiánypótló jelleggel íródott könyv célja, hogy az olvasót végigvezesse a turizmusinnováció értelmezési területein. A kötet az innováció fogalmának, folyamatának, modelljeinek, rendszerének, mérési lehetőségeinek bemutatását követően a szolgáltatási szektor innovációs potenciálját tekinti át. A szerzők az innovációpolitika eszközrendszerének vizsgálata után hazai és nemzetközi példákon keresztül mutatják be ennek megvalósulását a gyakorlatban. A társadalmi innováció és turizmus kapcsolatának elemzése egy további ígéretes kutatási irányt vetít elő. A turisztikai alrendszerekben felismerhető innovációs elemek, folyamatok bemutatását követően a szerzők a tudás létrehozásának és menedzsmentjének fontosságára világítanak rá a turizmusban és az innovációs folyamatokban. A könyvben az elméleti háttér ismertetése mellett esettanulmányok, korábbi kutatások eredményei is megtalálhatók.

Hivatkozás: https://mersz.hu/mahr-keller-birkner-innovacio-a-turizmusban//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kivonat
fullscreenclose
printsave