BőrŐrök egészségprogram

Jegyzet elhelyezéséhez, kérjük, lépj be.!

Kuroli Enikő

Jegyzet elhelyezéséhez, kérjük, lépj be.!

Semmelweis Egyetem Bőr-, Nemikórtani és Bőronkológiai Klinika
 

Jegyzet elhelyezéséhez, kérjük, lépj be.!

 

Jegyzet elhelyezéséhez, kérjük, lépj be.!

A bőrdaganatok egyre gyakoribbá válása, az elmúlt években a fiatal nemi betegek arányának növekedése, a fiatalkorúak bőrápolást illető tájékozatlansága, a tetoválás és a testékszerek terjedése alátámasztotta azt az igényt, hogy szükséges a fiatalok bőrgyógyászati ismereteinek bővítése, szexuális felvilágosítása, a nemi fertőzésektől, környezeti ártalmaktól, bőrkárosító divatirányzatoktól való megóvása. Ezért prof. dr. Sárdy Miklós, klinikánk igazgatójának kezdeményezésére, a Bőrklinika a bőr- és nemigyógyászat bizonyos, a fiatalokat közvetlenül érintő témákban tájékoztató előadás-sorozatot indított. 2017 novemberében megalakult a BőrŐrök csapata, s ezzel elindult egészségprogramunk. A BőrŐrök egészségprogram minden hónapban, egy előre meghirdetett pénteken zajlik a Bőrklinika tantermében. Egyenként 20 perces előadások hangzanak el, az előadók klinikánk orvosai, intézetvezető főnővére és egy orvostanhallgató (BOE). A program végén az elhangzott információk alapján feltett kérdésekből internetes kahoot-játék zajlik, melynek legjobban és leggyorsabban válaszoló résztvevői – szponzorainknak köszönhetően – ajándékcsomagban részesülnek. A programra előzetes regisztráció szükséges; az osztályokat, csoportokat a pedagógus regisztrálja. Programunkat honlapunkon és közösségi oldalunkon is hirdetjük, egy-egy ismert személy bevonásával népszerűsítjük. Jelenleg már csak az őszi előadásokra lehet regisztrálni, valamennyi tavaszi időpontunk telt házas, alkalmanként 230 diákkal. A 2017. januári indulás óta mindegy 2800 diák és kísérő tanáraik hallgatták meg előadásainkat. A program díjmentes, és az előadók sem részesülnek külön díjazásban. Egészségprogramunk a visszajelzések alapján igen sikeres. A BőrŐrök nagy kedvvel és lelkesedéssel tanítják a diákokat, és bíznak abban, hogy a fiatalok a saját életükben sikeresen alkalmazzák majd az ott elhangzott információkat.
close
Tartalomjegyzék navigate_next
Keresés a kiadványban navigate_next

A kereséshez, kérjük, lépj be!
Könyvjelzőim navigate_next
A könyvjelzők használatához
be kell jelentkezned.
Jegyzeteim navigate_next
Jegyzetek létrehozásához
be kell jelentkezned.
  Kiemeléseim navigate_next
  Kiemelés:

  Kiemelések létrehozásához
  MeRSZ+ előfizetés szükséges.
   delete
   Kedvenceimhez adás

   A kiadványokat, képeket, kivonataidat kedvencekhez adhatod, hogy a tanulmányaidhoz, kutatómunkádhoz szükséges anyagok mindig kéznél legyenek.

   Ha nincs még felhasználói fiókod, regisztrálj most,
   vagy lépj be a meglévővel!

   Személyes mappák
   Mappába rendezés

   A kiadványokat, képeket mappákba rendezheted, hogy a tanulmányaidhoz, kutatómunkádhoz szükséges anyagok mindig kéznél legyenek.

   A MeRSZ+ funkciókért válaszd az egyéni előfizetést!

   Személyes mappák
   Kivonatszerkesztés

   Intézményi hozzáféréssel az eddig elkészült kivonataidat megtekintheted, de újakat már nem hozhatsz létre.

   A MeRSZ+ funkciókért válaszd az egyéni előfizetést!

   Kivonatkészítés
   Folyamatos görgetés

   Választhatsz, hogy fejezetről fejezetre lapozva vagy inkább folyamatosan olvasnád-e a könyveket. A görgetősávon mindig láthatod, hol tartasz, mintha csak egy nyomtatott könyvet tartanál a kezedben.

   A MeRSZ+ funkciókért válaszd az egyéni előfizetést!

   Folyamatos görgetés
   Kivonat
   fullscreenclose
   printsave