MeRSZ online
okoskönyvtár

Több száz tankönyv egy helyen.
Online. Bárhol. Bármikor.

Válts MeRSZ+ -ra!

Farkas Ákos, Róth Erika

A büntetőeljárás

Negyedik, átdolgozott kiadás


Az eljárás menete (Be. 413–414. §)

A közvetítői eljárásnak a kezdete és a lezárása áll csak kapcsolatban a büntetőeljárással, ahogy korábban is írtuk, a közvetítői eljárás lefolytatásának szabályait külön törvény tartalmazza. A közvetítői eljárás lefolytatására a Bktv. 3. § (1) bekezdése a pártfogó felügyelőt, illetve 2008. január 1. napjától a közvetítői tevékenységre bejelentkezett ügyvédek névjegyzékén szereplő ügyvédet hatalmazza fel, aki a pártfogó felügyelői szolgálattal közvetítői tevékenység végzésére „szerződésben áll” (ilyen szerződés megkötésére pályázat útján van lehetőség). A büntetőügyekben folytatott közvetítésre sajátos jogviszony alapján kerülhet sor, sajátos a feloldandó konfliktus, a felek helyzete, így a civiljogi mediációtól eltérően a büntetőügyekben a közvetítést speciális képzettséggel rendelkező közvetítőre kell bízni. Ugyanakkor a Bktv. tartalmaz a közvetítő kizárására vonatkozó szabályokat is.

A büntetőeljárás

Tartalomjegyzék


Kiadó: Wolters Kluwer Hungary Kft.

Online megjelenés éve: 2019

Nyomtatott megjelenés éve: 2018

ISBN: 978 963 295 905 4

A büntetőeljárás című tankönyv új, negyedik kiadásának az elkészítését a büntetőeljárásról szóló 2017. évi XC. törvény 2018. július 1-jén történt hatálybalépése tette szükségessé. A Be. új szerkezete, új jogintézményei, a meglévő jogintézmények eltérő értékelése, az eddig megszokottól eltérő elnevezése, a korábbról megőrzött rendelkezések eltérő tartalmú szabályozása, nem utolsósorban a törvény terjedelmének a korábbi, 1998. évi XIX. törvényhez képest jelentős megnövekedése a korábbi, összesen 608 §-ról 879 §-ra indokolttá tették a tankönyv újraírását.

Hivatkozás: https://mersz.hu/farkas-roth-a-buntetoeljaras-2018//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kedvenceimhez adás

A kiadványokat, képeket, kivonataidat kedvencekhez adhatod, hogy a tanulmányaidhoz, kutatómunkádhoz szükséges anyagok mindig kéznél legyenek.

Ha nincs még felhasználói fiókod, regisztrálj most,
vagy lépj be a meglévővel!

Személyes mappák
Mappába rendezés

A kiadványokat, képeket mappákba rendezheted, hogy a tanulmányaidhoz, kutatómunkádhoz szükséges anyagok mindig kéznél legyenek.

A MeRSZ+ funkciókért válaszd az egyéni előfizetést!

Személyes mappák
Kivonatszerkesztés

Intézményi hozzáféréssel az eddig elkészült kivonataidat megtekintheted, de újakat már nem hozhatsz létre.

A MeRSZ+ funkciókért válaszd az egyéni előfizetést!

Kivonatkészítés
Folyamatos görgetés

Választhatsz, hogy fejezetről fejezetre lapozva vagy inkább folyamatosan olvasnád-e a könyveket. A görgetősávon mindig láthatod, hol tartasz, mintha csak egy nyomtatott könyvet tartanál a kezedben.

A MeRSZ+ funkciókért válaszd az egyéni előfizetést!

Folyamatos görgetés
Kivonat
fullscreenclose
printsave