Borgulya Istvánné Vető Ágnes Ágota, Somogyvári Márta

Kommunikáció az üzleti világban


Adásvételi szerződés

Az adásvételi szerződés (9.10. minta) értelmében az eladó köteles valamely dolog tulajdonát a vevőre átruházni, és az adott dolgot a vevő birtokába bocsátani. A vevő kötelessége ugyanakkor a vételár megfizetése és a dolog átvétele. Az adásvételi szerződés a leggyakoribb szerződéstípus. Tartalmazza az eladó és vevő adatait, a szerződés tárgyát, az adásvétel alapfeltételeit, az eladott mennyiséget, az árakat és árengedményeket, a szállítási és fizetési határidőket, a tulajdon átruházásával kapcsolatos költségeket, a kárviselés helyét, a szavatossági és garanciális megállapodásokat, kötbért, bírósági illetékességet, esetleges mellékleteket, dátumot és a szerződő felek cégszerű aláírását.

Kommunikáció az üzleti világban

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2016

ISBN: 978 963 059 857 6

„Kommunikáció?! Na, köszönöm. Divattéma. Blöff. Ki ne tudna kommunikálni? Már a kisgyerek megtanul beszélni, kifejezi érzéseit, keresztülviszi akaratát. Minek ezzel felnőttként foglalkozni?”

„Felkészült szakember vagyok. Tudom, mit akarok. Tudom, hogy jó az elképzelésem, nyerő az ötletem. Miért maradtam ma megint alul a vitában? Miért nem az én javaslatomat fogadták el a munkatársaim? Ezerszer jobb az én megoldásom, mint az, amely végül befutó lett. Miért nem látták ezt át? Mit csinálok rosszul?”

Ugye ismerősek ezek a gondolatok?

A vállalatok, az üzlet világában nem könnyű eredményesen, sikeresen és különösen nem hatékonyan és etikusan kommunikálni. A nehézségek okainak megértésében, a zavarok kiküszöbölésében ad segítséget ez a könyv mindazoknak, akik gazdasági pályára készülnek vagy már vállalatnál dolgoznak és fejleszteni kívánják vezetői és kommunikációs képességüket.

Hivatkozás: https://mersz.hu/borgulya-somogyvari-kommunikacio-az-uzleti-vilagban//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kivonat
fullscreenclose
printsave