MeRSZ online
okoskönyvtár

Több száz tankönyv egy helyen.
Online. Bárhol. Bármikor.

Válts MeRSZ+ -ra!

Feuer Mária (szerk.)

A családsegítés elmélete és gyakorlata

Szöveggyűjtemény


Salvador Minuchin strukturális családterápiája

Az interakciós iskolák közül rokon az előbb említett három iskolával, amennyiben ez a terápiás irányzat is az egyén fejlődésének hosszú távú biztosítását tűzi ki célul. A pszichoanalízisben képzett Minuchin kiváló érzékenységgel képes követni mind az interakciós, mind az intrapszichés folyamatokat (ami nem biztos, hogy másod- és harmadgenerációs strukturális terapeutákról is elmondható), nem használ azonban belátásra késztető interpretációkat. Akcióorientált terápiát folytat, amelynek egyik egyedülálló jellege, hogy eljátszatja a családdal a problémával összefüggő interakciót, és ezen keresztül meglátva az interakció struktúráját, annak megváltoztatására törekszik. Egy jellemző technikája a család határainak, alrendszereinek, háromszögeknek a grafikus feltérképezése, ami megmutatja a túlságosan erős, illetve patológiás kötődéseket, izolációkat és a generációk közti zavarok határait. A családi struktúra gondos és pontos felmérése kiegészíti az előzőleg említett iskolák meglátásait és technikáit.

A családsegítés elmélete és gyakorlata

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2019

ISBN: 978 963 454 418 0

A szöveggyűjtemény a családokkal végzett gyógyító-segítő, a problémamegoldás irányába ható tevékenységek és beavatkozások átfogó rendszerezése. Hiánypótló munka, érdeklődésre tarthat számot nem csupán a felsőfokú humánszolgáltatási képzésben részt vevő hallgatók, de a már végzett pszichológus, szociális munkás, gyógypedagógus, szociálpedagógus, pedagógus, mediátor és más, a családokkal közvetlenül kapcsolatba kerülő segítő szakemberek számára is.

Hivatkozás: https://mersz.hu/feuer-a-csaladsegites-elmelete-es-gyakorlata//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kedvenceimhez adás

A kiadványokat, képeket, kivonataidat kedvencekhez adhatod, hogy a tanulmányaidhoz, kutatómunkádhoz szükséges anyagok mindig kéznél legyenek.

Ha nincs még felhasználói fiókod, regisztrálj most,
vagy lépj be a meglévővel!

Személyes mappák
Mappába rendezés

A kiadványokat, képeket mappákba rendezheted, hogy a tanulmányaidhoz, kutatómunkádhoz szükséges anyagok mindig kéznél legyenek.

A MeRSZ+ funkciókért válaszd az egyéni előfizetést!

Személyes mappák
Kivonatszerkesztés

Intézményi hozzáféréssel az eddig elkészült kivonataidat megtekintheted, de újakat már nem hozhatsz létre.

A MeRSZ+ funkciókért válaszd az egyéni előfizetést!

Kivonatkészítés
Folyamatos görgetés

Választhatsz, hogy fejezetről fejezetre lapozva vagy inkább folyamatosan olvasnád-e a könyveket. A görgetősávon mindig láthatod, hol tartasz, mintha csak egy nyomtatott könyvet tartanál a kezedben.

A MeRSZ+ funkciókért válaszd az egyéni előfizetést!

Folyamatos görgetés
Kivonat
fullscreenclose
printsave