MeRSZ online
okoskönyvtár

Több száz tankönyv egy helyen.
Online. Bárhol. Bármikor.

Válts MeRSZ+ -ra!

Markovits Tamás

Korszerű lézersugaras technológiák


A felkeveredés

Azoknál a bevonatolásoknál, ahol a felvitt réteg anyaga korrózió- vagy kopásállóság miatt különbözik az alapanyagtól, nagy jelentősége van az úgynevezett felkeveredés jelenségének. A réteg felrakásakor bizonyos mennyiség ugyanis felkeveredik az alapanyagból a stellitbevonatba. Ez szükséges rossz, mert megváltoztatja a réteg vegyi összetételét, ugyanakkor elengedhetetlenül fontos a kohéziós kapcsolat létrehozásához, ami a réteg biztos kötéséhez kell. Mértékét a következők szerint lehet meghatározni: a varrat alapanyagba behatoló területének (A2) és a teljes varrat keresztmetszetének (A1+A2) hányadosa adja meg százalékban kifejezve, amint az 5.11. ábrán látható [13, 14].

Korszerű lézersugaras technológiák

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2018

ISBN: 978 963 05 9940 5

DOI: 10.1556/9789630599405

A lézersugaras eljárások a járműiparban is egyre inkább terjednek. A technológiák megismeréséhez szükséges információk azonban kevés irodalomban találhatók. Ez a könyv elsősorban a járműgyártásban használatos lézeres eljárásokból mutat be olyan alapvető ismereteket, amelyek a lézersugaras eljárások mélyebb megismerését és megértését segítik elő.

A könyvben összefoglalt ismeretanyag az utóbbi évtizedekben a saját elméleti és gyakorlati kutatási eredményeink alapján kerül bemutatásra. A kutatásokban hallgatóként, résztvevő kutatóként vagy a kutatási téma témavezetőjeként hallgatókkal és doktoranduszokkal vettem részt. Ezen kutatások eredményei a szükséges mértékben részletezve, illetve szintetizálva kerülnek bemutatásra hivatkozva a részletesebb eredményeket is bemutató dokumentumokra.

Az egyes témakörök különböző mélységben kerülnek tárgyalásra, aminek oka, hogy bizonyos technológiáknál az alapismeretek már más meglévő irodalmakban fellelhetők.

Hivatkozás: https://mersz.hu/markovits-korszeru-lezersugaras-technologiak//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kedvenceimhez adás

A kiadványokat, képeket, kivonataidat kedvencekhez adhatod, hogy a tanulmányaidhoz, kutatómunkádhoz szükséges anyagok mindig kéznél legyenek.

Ha nincs még felhasználói fiókod, regisztrálj most,
vagy lépj be a meglévővel!

Személyes mappák
Mappába rendezés

A kiadványokat, képeket mappákba rendezheted, hogy a tanulmányaidhoz, kutatómunkádhoz szükséges anyagok mindig kéznél legyenek.

A MeRSZ+ funkciókért válaszd az egyéni előfizetést!

Személyes mappák
Kivonatszerkesztés

Intézményi hozzáféréssel az eddig elkészült kivonataidat megtekintheted, de újakat már nem hozhatsz létre.

A MeRSZ+ funkciókért válaszd az egyéni előfizetést!

Kivonatkészítés
Folyamatos görgetés

Választhatsz, hogy fejezetről fejezetre lapozva vagy inkább folyamatosan olvasnád-e a könyveket. A görgetősávon mindig láthatod, hol tartasz, mintha csak egy nyomtatott könyvet tartanál a kezedben.

A MeRSZ+ funkciókért válaszd az egyéni előfizetést!

Folyamatos görgetés
Kivonat
fullscreenclose
printsave