MeRSZ online
okoskönyvtár

Több száz tankönyv egy helyen.
Online. Bárhol. Bármikor.

Válts MeRSZ+ -ra!

Markovits Tamás

Korszerű lézersugaras technológiák


Lézersugaras alumíniumforrasztás folyasztószer nélkül

A folyasztószer mint segédanyag alkalmazásának elhagyása abban az esetben lehetséges az erős oxidréteggel rendelkező alumíniumanyagok forrasztásakor, ha az oxidréteg eltávolítását egyéb módon meg lehet valósítani. Kutatások kezdődtek abban az irányban, hogy lézersugaras forrasztáskor a lézersugár végezze el a felület oxidmentesítését is. Kifejlesztésre került egy eljárás, amellyel lehetséges az oxid feltörése és eltávolítása, így megvalósíthatóvá vált a lézersugaras forrasztás folyasztószer alkalmazása nélkül. Így az anyagkezeléssel kapcsolatos és egyéb hátrányos tulajdonságai nem jelentkeznek.

Korszerű lézersugaras technológiák

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2018

ISBN: 978 963 05 9940 5

DOI: 10.1556/9789630599405

A lézersugaras eljárások a járműiparban is egyre inkább terjednek. A technológiák megismeréséhez szükséges információk azonban kevés irodalomban találhatók. Ez a könyv elsősorban a járműgyártásban használatos lézeres eljárásokból mutat be olyan alapvető ismereteket, amelyek a lézersugaras eljárások mélyebb megismerését és megértését segítik elő.

A könyvben összefoglalt ismeretanyag az utóbbi évtizedekben a saját elméleti és gyakorlati kutatási eredményeink alapján kerül bemutatásra. A kutatásokban hallgatóként, résztvevő kutatóként vagy a kutatási téma témavezetőjeként hallgatókkal és doktoranduszokkal vettem részt. Ezen kutatások eredményei a szükséges mértékben részletezve, illetve szintetizálva kerülnek bemutatásra hivatkozva a részletesebb eredményeket is bemutató dokumentumokra.

Az egyes témakörök különböző mélységben kerülnek tárgyalásra, aminek oka, hogy bizonyos technológiáknál az alapismeretek már más meglévő irodalmakban fellelhetők.

Hivatkozás: https://mersz.hu/markovits-korszeru-lezersugaras-technologiak//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kedvenceimhez adás

A kiadványokat, képeket, kivonataidat kedvencekhez adhatod, hogy a tanulmányaidhoz, kutatómunkádhoz szükséges anyagok mindig kéznél legyenek.

Ha nincs még felhasználói fiókod, regisztrálj most,
vagy lépj be a meglévővel!

Személyes mappák
Mappába rendezés

A kiadványokat, képeket mappákba rendezheted, hogy a tanulmányaidhoz, kutatómunkádhoz szükséges anyagok mindig kéznél legyenek.

A MeRSZ+ funkciókért válaszd az egyéni előfizetést!

Személyes mappák
Kivonatszerkesztés

Intézményi hozzáféréssel az eddig elkészült kivonataidat megtekintheted, de újakat már nem hozhatsz létre.

A MeRSZ+ funkciókért válaszd az egyéni előfizetést!

Kivonatkészítés
Folyamatos görgetés

Választhatsz, hogy fejezetről fejezetre lapozva vagy inkább folyamatosan olvasnád-e a könyveket. A görgetősávon mindig láthatod, hol tartasz, mintha csak egy nyomtatott könyvet tartanál a kezedben.

A MeRSZ+ funkciókért válaszd az egyéni előfizetést!

Folyamatos görgetés
Kivonat
fullscreenclose
printsave