MeRSZ online
okoskönyvtár

Több száz tankönyv egy helyen.
Online. Bárhol. Bármikor.

Válts MeRSZ+ -ra!

Racsmány Mihály (szerk.)

A fejlődés zavarai és vizsgálómódszerei


Az eredmények összefoglalása

  1. A WSz-teljesítmény elmaradt a VK-teljesítmény tői a névutók produkciójában és megértésében, és a ragok produkciójában minden iránynál. A ragok megértése csak a STATIKUS -ban és -on esetében volt rosszabb, mivel a többi iránynál mindkét csoport plafonszinten teljesített.
  2. A csoporton belüli ösvényhatások nagyon hasonlóak voltak a két csoportban. A névutóknál a WSz- és a VK-csoportban is szignifikánsan nehezebb volt a FORRÁS kifejezéseken, míg a CÉL kifejezések nem különböztek a STATIKUSaktól. A névutók megértésében egyik csoportban sem voltak ösvényhatások. A ragok produkciójában a WSz-csoportban nem volt ösvényhatás, míg a kontrollcsoportban a CÉL szignifikánsan könnyebb volt mind a STATIKUS, mind a FORRÁS kifejezéseken. A megértésben a kontrollok plafonszinten teljesítettek, a WSz-csoport csak a STATIKUS alakokon hibázott.
  3. Mind a WSz, mind a kontrollcsoport jobban teljesített a megértésben, mint a produkcióban a névutókon és a ragokon is.
  4. A WSz-csoportban a ragok megértése nehezebb volt, mint a névutóké, a kontrollcsoportban azonban nem volt a két téri kifejezéstípus között különbség sem a produkcióban, sem a megértésben.

A fejlődés zavarai és vizsgálómódszerei

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2020

ISBN: 978 963 454 500 2

Kötetünk az ismertebb fejlődési zavarok kurrens tudományos elméleteit és vizsgálómódszereit mutatja be. Az olvasó az egyes vizsgálati területek vezető hazai szakértőinek munkáin keresztül betekintést nyerhet az autizmus, a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar vagy a diszkalkulia kutatásának legfontosabb kérdéseibe.

Hivatkozás: https://mersz.hu/racsmany-a-fejlodes-zavarai-es-vizsgalomodszerei//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kedvenceimhez adás

A kiadványokat, képeket, kivonataidat kedvencekhez adhatod, hogy a tanulmányaidhoz, kutatómunkádhoz szükséges anyagok mindig kéznél legyenek.

Ha nincs még felhasználói fiókod, regisztrálj most,
vagy lépj be a meglévővel!

Személyes mappák
Mappába rendezés

A kiadványokat, képeket mappákba rendezheted, hogy a tanulmányaidhoz, kutatómunkádhoz szükséges anyagok mindig kéznél legyenek.

A MeRSZ+ funkciókért válaszd az egyéni előfizetést!

Személyes mappák
Kivonatszerkesztés

Intézményi hozzáféréssel az eddig elkészült kivonataidat megtekintheted, de újakat már nem hozhatsz létre.

A MeRSZ+ funkciókért válaszd az egyéni előfizetést!

Kivonatkészítés
Folyamatos görgetés

Választhatsz, hogy fejezetről fejezetre lapozva vagy inkább folyamatosan olvasnád-e a könyveket. A görgetősávon mindig láthatod, hol tartasz, mintha csak egy nyomtatott könyvet tartanál a kezedben.

A MeRSZ+ funkciókért válaszd az egyéni előfizetést!

Folyamatos görgetés
Kivonat
fullscreenclose
printsave