Demetrovics Zsolt (szerk.)

Az addiktológia alapjai III.


Nőcsoport

Elindítottak egy női csoportot egy alapítványnál, ahol szenvedélybetegek önsegítő foglalkozásait tartják rendszeresen. Szándékuk szerint maguk között szerették volna bonyolítani a zárt női csoportüléseket, de az első alkalom után rájöttek, nem elég a jó szándék, szükség van egy külső szakértőre. A jó szándék abból fakadt, hogy a nagycsoportos és kisebb csoportos alkalmak során, ahol az addikciók legkülönbözőbb formái és legkülönbözőbb módon érintett ágensei vettek részt, bizonyos ponton elakadtak. Ezek az elakadási pontok az intimitás, szexualitás kérdéseit érintették, de az ellenkező nemű társak előtt nem tudtak megnyilvánulni, elsősorban a nők. Ezért döntöttek úgy, hogy megalakítják a maguk zárt női csoportját, ahol majd fesztelenebbül beszélhetnek szexuális problémáikról. Csakhogy az első alkalommal világossá vált, hogy túl sok a sérelem, a fájdalom, a szenvedés, és egymás között megosztva ezeket az érzéseket sírásba fulladt a csoport. Ekkor merült fel a kérdés bennük, hogy kit kérjenek fel arra, hogy koordinálja ezt a helyzetet.

Az addiktológia alapjai III.

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2021

ISBN: 978 963 454 678 8

Az addiktológia alapjai című sorozat négy kötetének fejezeteihez összesen közel félszáz szerző járult hozzá, az addiktológia és társterületeinek legkiválóbb kutatói és gyakorlati szakemberei. A kötetek számos egyetemen váltak tananyaggá, az addiktológia területén történő tájékozódás kiindulópontjává. A harmadik rész a sorozat első két tagjával szerves egységet alkot. Elsősorban a függőség kialakulásának és fennmaradásának mechanizmusaival (etiológia), jogi és drogpolitikai kérdésekkel, valamint a terápia lehetőségeivel, a különböző terápiás megközelítésekkel foglalkozik. A kötetet – és a sorozat további tagjait – nem csupán az addiktológia iránt érdeklődők forgathatják haszonnal, de az addiktológia és a rokon diszciplínák területén tevékenykedő szakemberek számára is forrásként szolgálhat.

Hivatkozás: https://mersz.hu/demetrovics-az-addiktologia-alapjai-iii//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kedvenceimhez adás

A kiadványokat, képeket, kivonataidat kedvencekhez adhatod, hogy a tanulmányaidhoz, kutatómunkádhoz szükséges anyagok mindig kéznél legyenek.

Ha nincs még felhasználói fiókod, regisztrálj most,
vagy lépj be a meglévővel!

Személyes mappák
Mappába rendezés

A kiadványokat, képeket mappákba rendezheted, hogy a tanulmányaidhoz, kutatómunkádhoz szükséges anyagok mindig kéznél legyenek.

A MeRSZ+ funkciókért válaszd az egyéni előfizetést!

Személyes mappák
Kivonatszerkesztés

Intézményi hozzáféréssel az eddig elkészült kivonataidat megtekintheted, de újakat már nem hozhatsz létre.

A MeRSZ+ funkciókért válaszd az egyéni előfizetést!

Kivonatkészítés
Folyamatos görgetés

Választhatsz, hogy fejezetről fejezetre lapozva vagy inkább folyamatosan olvasnád-e a könyveket. A görgetősávon mindig láthatod, hol tartasz, mintha csak egy nyomtatott könyvet tartanál a kezedben.

A MeRSZ+ funkciókért válaszd az egyéni előfizetést!

Folyamatos görgetés
Kivonat
fullscreenclose
printsave