Jelen Tibor, Mészáros Tamás

Tervezés


Tervezés

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2018

ISBN: 978 963 454 219 3

DOI: 10.1556/9789634542193

Tervezni szükséges, ezt általában elismeri mindenki. De tudjuk-e, hogy pontosan miről is beszélünk?

Ez a könyv ezt a kérdést szeretné megválaszolni. Ennek kapcsán a tankönyv célja, hogy bemutassa a vállalati tervezés elemi összefüggéseit, egyrészt elméletben, másrészt kitekintve a gyakorlatra is. Ennek megfelelően áttekinti a vállalatok tervezési folyamatait, illetve a folyamatok megszervezésével együtt járó feladatokat. Bemutatja a leggyakrabban használt tervtípusokat, ezek közül kettőt: a stratégiai, illetve az üzleti tervet fejtjük ki részletesen. A stratégiai tervet előállító tervezési folyamat módszertani lépései után a tankönyv egyes fejezetei lépésről lépésre vezetnek végig, hogyan alakul ki az egységes vállalati tervezési rendszer (stratégiai, taktikai és operatív tervek rendszere), hogyan biztosítható a tervezési tevékenység informatikai háttere (integrált vállalatirányítási rendszerek alkalmazásával). Az üzleti tervezési folyamatok során elhelyezi a tevékenységet a vállalati tervezés rendszerében: egyrészt a teljes tervezési folyamat elemi résztevékenységeként, másrészt önálló fogalomként.

A könyv az egyetemi alapképzés hallgatói számára készült, de használni tudják a posztgraduális képzésben részt vevők, illetve az ismereteiket felfrissíteni kívánó vállalati szakemberek és vezetők is.

Hivatkozás: https://mersz.hu/jelen-meszaros-tervezes//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero
Kedvenceimhez adás

A kiadványokat, képeket, kivonataidat kedvencekhez adhatod, hogy a tanulmányaidhoz, kutatómunkádhoz szükséges anyagok mindig kéznél legyenek.

Ha nincs még felhasználói fiókod, regisztrálj most,
vagy lépj be a meglévővel!

Személyes mappák
Mappába rendezés

A kiadványokat, képeket mappákba rendezheted, hogy a tanulmányaidhoz, kutatómunkádhoz szükséges anyagok mindig kéznél legyenek.

A MeRSZ+ funkciókért válaszd az egyéni előfizetést!

Személyes mappák
Kivonatszerkesztés

Intézményi hozzáféréssel az eddig elkészült kivonataidat megtekintheted, de újakat már nem hozhatsz létre.

A MeRSZ+ funkciókért válaszd az egyéni előfizetést!

Kivonatkészítés
Folyamatos görgetés

Választhatsz, hogy fejezetről fejezetre lapozva vagy inkább folyamatosan olvasnád-e a könyveket. A görgetősávon mindig láthatod, hol tartasz, mintha csak egy nyomtatott könyvet tartanál a kezedben.

A MeRSZ+ funkciókért válaszd az egyéni előfizetést!

Folyamatos görgetés
Kivonat
fullscreenclose
printsave