Sorozat
Alkalmazott nyelvészet a 21. században - Applied Linguistics in the 21st CenturyAlkalmazott nyelvészet a 21. században - Applied Linguistics in the 21st CenturyAlkalmazott nyelvészet a 21. században - Applied Linguistics in the 21st Century

Alkalmazott nyelvészet a 21. században - Applied Linguistics in the 21st Century

Sorozatszerkesztő: Bóna Judit, Csizér Kata

Kiadó: Akadémiai Kiadó

Könyvek száma: 8

ISSN: 2786-0914

A monográfiasorozat célja az, hogy bemutassa az alkalmazott nyelvészeti kutatások legfrissebb hazai eredményeit, kutatási irányait, kapcsolódva a társtudományokhoz. Az alkalmazott nyelvészet fogalmát a legtágabban értelmezi, így a kötetek a nyelvészet legkülönfélébb területeit érintik, a közös bennük az, hogy valós gyakorlati problémákat kutatnak, és próbálnak választ adni a felmerülő kérdésekre.

A sorozatba való bekerülés feltétele, hogy a monográfia a legszigorúbb tudományos igényeknek is eleget tegyen mind a kiinduló elméleti háttér, mind a kutatás módszertana, az eredmények bemutatása, avagy a nyelvezet, a tudományos stílus és formázás terén. A magas tudományos színvonalat a szerzők személye és a többlépcsős lektorálási folyamat biztosítja.

A sorozat kötetei magyar vagy angol nyelven jelennek meg. Az online megjelenés több szempontból is előnyös: gyorsan és széles olvasóközönséghez juthatnak el a művek, és könnyebb külföldi kollégáknak is a figyelmébe ajánlani őket.

Kiadja az Akadémiai Kiadó
1117 Budapest, Budafoki út 187–189. A. ép. III. em.
www.akademiai.hu
A kiadásért felelős az Akadémiai Kiadó Zrt. igazgatója
Felelős szerkesztő: Tárnok Irén

Kedvenceimhez adás

A kiadványokat, képeket, kivonataidat kedvencekhez adhatod, hogy a tanulmányaidhoz, kutatómunkádhoz szükséges anyagok mindig kéznél legyenek.

Ha nincs még felhasználói fiókod, regisztrálj most,
vagy lépj be a meglévővel!

Személyes mappák
Mappába rendezés

A kiadványokat, képeket mappákba rendezheted, hogy a tanulmányaidhoz, kutatómunkádhoz szükséges anyagok mindig kéznél legyenek.

A MeRSZ+ funkciókért válaszd az egyéni előfizetést!

Személyes mappák
Kivonatszerkesztés

Intézményi hozzáféréssel az eddig elkészült kivonataidat megtekintheted, de újakat már nem hozhatsz létre.

A MeRSZ+ funkciókért válaszd az egyéni előfizetést!

Kivonatkészítés
Folyamatos görgetés

Választhatsz, hogy fejezetről fejezetre lapozva vagy inkább folyamatosan olvasnád-e a könyveket. A görgetősávon mindig láthatod, hol tartasz, mintha csak egy nyomtatott könyvet tartanál a kezedben.

A MeRSZ+ funkciókért válaszd az egyéni előfizetést!

Folyamatos görgetés
Kivonat
fullscreenclose
printsave