Poór József (szerk.)

Menedzsment-tanácsadási kézikönyv

Innováció – megújulás – fenntarthatóság


A kihívás

Nagy János, a „Kikötő” Hotel újonnan kinevezett ügyvezető igazgatója idegesen járt fel-alá az irodájában. Aznap reggel kapta kézhez az ügyfél-elégedettségi felmérés adatait, amelyek a tavalyi eredményekhez képest sokkal kedvezőtlenebbek voltak. Persze amikor elfogadta az állást, már sejtette, hogy több területen komoly gondok vannak, és hogy szükség lesz számos új intézkedésre, de ennek ellenére sem volt jó érzés szembesülni a tényekkel. Az ügyfelek az éttermi szolgáltatások, pontosabban az ételek minőségének kivételével gyakorlatilag semmivel sem voltak teljesen elégedettek; a recepció és a takarítók munkájának színvonala felelt meg a várakozásoknak a legkevésbé. Sok vendég jelezte, hogy nem is ajánlanák a hotelt másoknak. Mindez nagyon is összecsengett a belsőleg érzékelhető nyomott hangulattal, amit egy-egy munkavállalóval folytatott informális beszélgetésből is leszűrt, illetve amit az elmúlt időszakban megnövekedett fluktuáció is alátámasztott. Ezzel párhuzamosan a pénzügyi adatok is sok kívánnivalót hagynak maguk után: a hotel már két éve veszteségesen működik.

Menedzsment-tanácsadási kézikönyv

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2017

ISBN: 978 963 454 011 3

800 oldalas könyv a tanácsadásról a digitalizáció korában?! Igen! Tegyék félre előítéleteiket! Sokaknak adhat ötleteket, javaslatokat és megoldásokat, a vezetői feladatokat is ellátók számára, és nem csak a vállalati szférában. A hazai tanácsadói szakma elismert vezetői, tanácsadói, trénerei és oktatói adnak gazdag menüt ehhez. Ízlelgessék és emésztgessék! Élvezetes és építő!

Czakó Erzsébet egyetemi tanár, igazgató

Budapesti Corvinus Egyetem,Gazdálkodástudományi Kar,

Vállalatgazdaságtan Intézet

A globális válság rádöbbentette a vállalatok többségét arra, hogy a sikeres túlélés, a megváltozott feltételekhez történő gyors alkalmazkodás menedzseléséhez nincs kellő tudásuk. Arra is rádöbbentek, hogy hiányos vezetői kompetenciáikat a legolcsóbban és legszakszerűbben külső tanácsadó cégekkel együttműködve erősíthetik meg. Ez a kézikönyv színvonalasan áttekinti a tanácsadói szolgáltatások széles körét, nemcsak vállalati vezetőknek ajánlható, de kiválóan használható a felsőoktatásban is.

Lengyel Imre, az MTA doktora, Akadémiai Díjas egyetemi tanár, Szegedi Tudományegyetem

Amióta az innovatív tanácsadói képességek a siker kulcsfontosságú elemévé váltak a tudásalapú szakmai szolgáltatások esetében, egy ilyen komplex és sokrétű könyv nagyon hasznos forrása lehet a tanácsadók állandóan bővülő tudásbázisának.

Aaron Michelin ügyvezető igazgató

Enersense International Oy Gyakorló HR szakemberként, szervezetfejlesztőként folyamatosan dolgozom tanácsadókkal, legyenek azok belső avagy külső tanácsadók. Alapvetően a HR szerepe is a folyamatos belső fejlesztés és fejlődés biztosítása - ez a tevékenység a felgyorsult környezetben sokszor jár együtt dilemmákkal, és keressük a tapasztalati tudást hozzá. Ehhez a munkához kiváló kiinduló és összefoglaló művet tart a kezében az olvasó. Nélkülözhetetlennek tartok egy ilyen átfogó művet a vezetők, szervezeti szakemberek és külső tanácsadók polcáról.

Bárdos Andrea szervezetfejlesztési vezető

Bonafarm Csoport

Hivatkozás: https://mersz.hu/poor-menedzsment-tanacsadasi-kezikonyv//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kivonat
fullscreenclose
printsave