Vörösmarty Gyöngyi, Tátrai Tünde

Beszerzés

Stratégia, folyamatok, információ


Együttműködő kapcsolat

A másik megközelítés az együttműködésre helyezi a hangsúlyt, eszerint a beszerzés fő célja a vállalati versenyképesség javítása. Ezen megközelítés szerint a vállalati célok elérését, az ellátás biztosítását sokkal inkább az szavatolja, ha a beszállítók száma minél kisebb, velük viszont olyan kapcsolatot alakítunk ki, amely együttműködésen és hosszú távú, kölcsönös előnyökön alapszik. Ez lényegében stratégiai partnerkapcsolatok kialakítását jelenti, azaz olyan kölcsönösen előnyös, hosszabb távra szóló együttműködést érthetünk alatta, amelynek során megvalósul a szövetség rendelkezésére bocsátott ismeretek, eszközök, erőforrások révén a felek bizonyos mértékű tevékenységi integrációja. Ezen kapcsolatok keretében, a szorosabb együttműködésre építve a vállalatok összehangolhatják logisztikai rendszereiket, termékfejlesztésüket, bizalmas információkat nyújtanak egymásnak pl. a pénzügyi helyzetre, költségstruktúrára, termelési tervre vonatkozóan.

Beszerzés

Tartalomjegyzék


Kiadó: Wolters Kluwer Kft.

Online megjelenés éve: 2016

Nyomtatott megjelenés éve: 2010

ISBN: 978 963 295 614 5

A könyv a beszerzés témakörét elméleti és gyakorlati szempontból feldolgozva kíván olyan alapismereteket összegezni, mely segítséget jelent az oktatás során, továbbá hasznos áttekintést, rendszerezést nyújt gyakorló beszerzők számára. A beszerzés stratégiai jelentőségének növekedése, a beszállítói hálózatok szerepe, a beszerzési szervezet feladatai, vagy az elektronikus beszerzés mind olyan témák, melyekkel kapcsolatban a beszerzési szakma hazánkban is állandó vitákat folytat, a vállalati gyakorlathoz lassan zárkózik fel a közbeszerzés erősen szabályozott rendszere. A kötetbe beépülnek a hazánkban folytatott beszerzés-kutatások eredményei is.

Hivatkozás: https://mersz.hu/vorosmarty-tatrai-beszerzes//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kedvenceimhez adás

A kiadványokat, képeket, kivonataidat kedvencekhez adhatod, hogy a tanulmányaidhoz, kutatómunkádhoz szükséges anyagok mindig kéznél legyenek.

Ha nincs még felhasználói fiókod, regisztrálj most,
vagy lépj be a meglévővel!

Személyes mappák
Mappába rendezés

A kiadványokat, képeket mappákba rendezheted, hogy a tanulmányaidhoz, kutatómunkádhoz szükséges anyagok mindig kéznél legyenek.

A MeRSZ+ funkciókért válaszd az egyéni előfizetést!

Személyes mappák
Kivonatszerkesztés

Intézményi hozzáféréssel az eddig elkészült kivonataidat megtekintheted, de újakat már nem hozhatsz létre.

A MeRSZ+ funkciókért válaszd az egyéni előfizetést!

Kivonatkészítés
Folyamatos görgetés

Választhatsz, hogy fejezetről fejezetre lapozva vagy inkább folyamatosan olvasnád-e a könyveket. A görgetősávon mindig láthatod, hol tartasz, mintha csak egy nyomtatott könyvet tartanál a kezedben.

A MeRSZ+ funkciókért válaszd az egyéni előfizetést!

Folyamatos görgetés
Kivonat
fullscreenclose
printsave