Vörösmarty Gyöngyi, Tátrai Tünde

Beszerzés

Stratégia, folyamatok, információ


Összefoglalás

A beszállítók képessége, tudása a vállalat fontos erőforrása. A gazdasági környezet változásai azt követelik meg, hogy a versenyben a vállalat minél többet és minél rugalmasabban tudjon teljesíteni. A beszállítói bázis menedzsmentje ehhez nyújthat segítséget. A fejezetben azokat a megközelítéseket és módszereket tekintettük át, amelyek alapvetőek ahhoz, hogy a beszállítói lehetőségeket elemezni, értékelni és a szükségleteinknek megfelelően alakítani tudjuk. Alapvetően azokról az eszközökről esett itt szó, amelyek a vezetői szintű döntéseket segíthetik, ugyanakkor ahogyan a szállítói bázis stratégiai menedzsmentje és a beszállítói politika egy adott vállalat szintjén adható csak meg, feltételezve az érintettek egymással való kapcsolatát, úgy a vezetői döntések és a stratégiai beszerzési feladatok elválasztása sem fogalmazható meg általános érvényűen. Így a beszállítómenedzsment eszközrendszere a stratégiai beszerzésben alkalmazott technikákkal együtt alkot teljes rendszert.

Beszerzés

Tartalomjegyzék


Kiadó: Wolters Kluwer Kft.

Online megjelenés éve: 2016

Nyomtatott megjelenés éve: 2010

ISBN: 978 963 295 614 5

A könyv a beszerzés témakörét elméleti és gyakorlati szempontból feldolgozva kíván olyan alapismereteket összegezni, mely segítséget jelent az oktatás során, továbbá hasznos áttekintést, rendszerezést nyújt gyakorló beszerzők számára. A beszerzés stratégiai jelentőségének növekedése, a beszállítói hálózatok szerepe, a beszerzési szervezet feladatai, vagy az elektronikus beszerzés mind olyan témák, melyekkel kapcsolatban a beszerzési szakma hazánkban is állandó vitákat folytat, a vállalati gyakorlathoz lassan zárkózik fel a közbeszerzés erősen szabályozott rendszere. A kötetbe beépülnek a hazánkban folytatott beszerzés-kutatások eredményei is.

Hivatkozás: https://mersz.hu/vorosmarty-tatrai-beszerzes//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kedvenceimhez adás

A kiadványokat, képeket, kivonataidat kedvencekhez adhatod, hogy a tanulmányaidhoz, kutatómunkádhoz szükséges anyagok mindig kéznél legyenek.

Ha nincs még felhasználói fiókod, regisztrálj most,
vagy lépj be a meglévővel!

Személyes mappák
Mappába rendezés

A kiadványokat, képeket mappákba rendezheted, hogy a tanulmányaidhoz, kutatómunkádhoz szükséges anyagok mindig kéznél legyenek.

A MeRSZ+ funkciókért válaszd az egyéni előfizetést!

Személyes mappák
Kivonatszerkesztés

Intézményi hozzáféréssel az eddig elkészült kivonataidat megtekintheted, de újakat már nem hozhatsz létre.

A MeRSZ+ funkciókért válaszd az egyéni előfizetést!

Kivonatkészítés
Folyamatos görgetés

Választhatsz, hogy fejezetről fejezetre lapozva vagy inkább folyamatosan olvasnád-e a könyveket. A görgetősávon mindig láthatod, hol tartasz, mintha csak egy nyomtatott könyvet tartanál a kezedben.

A MeRSZ+ funkciókért válaszd az egyéni előfizetést!

Folyamatos görgetés
Kivonat
fullscreenclose
printsave