Dőry Tibor

Innováció és kiválóság

Menedzsment módszerek innovációs transzformációhoz


6. táblázat. A felfedezés és kiaknázás jellemzői a kettős képességű szervezetben
 
Felfedezés
Kiaknázás
Szervezet
agilis struktúra
hierarchikus struktúra
Menedzsment stílus
jövőorientált, támogató
autokratikus, kontrolláló
Munkavégzés
kreativitást ösztönző
hatékonyságot, optimalizációt ösztönző
Jellemző munkamódszerek
rugalmasság, kísérletezés és kockázatvállalás
finomhangolás, kisebb fejlesztések, végrehajtás
Eredmények
új dizájn, új piacok, új üzletágak
felvarrt dizájn, meglévő piacok és üzletágak
Időtáv
hosszú táv
rövid táv

Innováció és kiválóság

Tartalomjegyzék


Kiadó: Akadémiai Kiadó

Online megjelenés éve: 2025

ISBN: 978 963 664 157 3

Az Innováció és kiválóság című kötet célja a vállalati kiválóság lencséjén keresztül egyfajta tükörképet mutatni a hazai vállalkozások innovációs tevékenységéről egy ágazati felmérés eredményein és vállalati esettanulmányokon keresztül, majd a gyakorlatban is kipróbálható, már bizonyított, egyszerű menedzsment módszerekkel segíteni elsősorban a kis- és közepesvállalkozások innovációs képességének a fejlesztését. Az első rész a vállalati kiválóság és a siker tényezőit tekinti át, majd rámutat az innováció lehetséges forrásaira, kiemelten a felhasználók és a munkatársak szerepére. Empirikus kutatási eredmények alapján kiemelésre kerül a hazai vállalkozások kutatási-innovációs tevékenységének néhány sajátossága, mint például a fejlesztésekre szánt időbeli ráfordítás limitált mértéke, valamint nagyvállalati interjúkra építő esettanulmányokban (Audi, Bosch, Melecs) a munkahelyi környezet és a kreatív munkavégzés körülményeinek támogató szerepe. A kötet olyan tesztelt gyakorlati módszerek és menedzsment technikák ismertetésével zárul, amit az olvasók a saját vállalkozásuknál ki tudnak próbálni.

Hivatkozás: https://mersz.hu/dory-innovacio-es-kivalosag//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kivonat
fullscreenclose
printsave