MeRSZ online
okoskönyvtár

Több száz tankönyv egy helyen.
Online. Bárhol. Bármikor.

Válts MeRSZ+ -ra!

Vörösmarty Gyöngyi, Tátrai Tünde

Beszerzés

Stratégia, folyamatok, információ


Az európai modell

A Magyarországon hatályos közbeszerzési szabályozás alapjait az EU irányelvek11 és az Európai Bíróság ítéletei képezik. Hazánk Európai Unióhoz történő csatlakozásával egy időben, 2004. május 1-jén lépett hatályba a 2003. évi CXXIX. törvény a közbeszerzésekről (továbbiakban: Kbt.), mely az irányelvi szabályokat leképezve egy törvényben szabályozza minden közbeszerzésre kötelezett kör beszerzési szabályozását. A Kbt. a szabályozási környezet középpontjában helyezkedik el, melynek felhatalmazása alapján számos végrehajtási rendelet született. A végrehajtási rendeletek egyrészt egyes beszerzési tárgyakhoz (pl. építési beruházás, gyógyszerek és gyógyászati segédeszközök), eljárástípusokhoz, sajátos eljárásrendekhez (pl. tervpályázati eljárás, központosított közbeszerzés), illetve az irányelvek kivételi körét képező beszerzési szabályokhoz kötődnek (pl. nemzetbiztonsági beszerzések) és egyéb, a közbeszerzési szabályozást segítő (pl. elektronikus közbeszerzés) szabályokról szólnak.

Beszerzés

Tartalomjegyzék


Kiadó: Wolters Kluwer Kft.

Online megjelenés éve: 2016

Nyomtatott megjelenés éve: 2010

ISBN: 978 963 295 614 5

A könyv a beszerzés témakörét elméleti és gyakorlati szempontból feldolgozva kíván olyan alapismereteket összegezni, mely segítséget jelent az oktatás során, továbbá hasznos áttekintést, rendszerezést nyújt gyakorló beszerzők számára. A beszerzés stratégiai jelentőségének növekedése, a beszállítói hálózatok szerepe, a beszerzési szervezet feladatai, vagy az elektronikus beszerzés mind olyan témák, melyekkel kapcsolatban a beszerzési szakma hazánkban is állandó vitákat folytat, a vállalati gyakorlathoz lassan zárkózik fel a közbeszerzés erősen szabályozott rendszere. A kötetbe beépülnek a hazánkban folytatott beszerzés-kutatások eredményei is.

Hivatkozás: https://mersz.hu/vorosmarty-tatrai-beszerzes//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kedvenceimhez adás

A kiadványokat, képeket, kivonataidat kedvencekhez adhatod, hogy a tanulmányaidhoz, kutatómunkádhoz szükséges anyagok mindig kéznél legyenek.

Ha nincs még felhasználói fiókod, regisztrálj most,
vagy lépj be a meglévővel!

Személyes mappák
Mappába rendezés

A kiadványokat, képeket mappákba rendezheted, hogy a tanulmányaidhoz, kutatómunkádhoz szükséges anyagok mindig kéznél legyenek.

A MeRSZ+ funkciókért válaszd az egyéni előfizetést!

Személyes mappák
Kivonatszerkesztés

Intézményi hozzáféréssel az eddig elkészült kivonataidat megtekintheted, de újakat már nem hozhatsz létre.

A MeRSZ+ funkciókért válaszd az egyéni előfizetést!

Kivonatkészítés
Folyamatos görgetés

Választhatsz, hogy fejezetről fejezetre lapozva vagy inkább folyamatosan olvasnád-e a könyveket. A görgetősávon mindig láthatod, hol tartasz, mintha csak egy nyomtatott könyvet tartanál a kezedben.

A MeRSZ+ funkciókért válaszd az egyéni előfizetést!

Folyamatos görgetés
Kivonat
fullscreenclose
printsave