MeRSZ online
okoskönyvtár

Több száz tankönyv egy helyen.
Online. Bárhol. Bármikor.

Válts MeRSZ+ -ra!

Soltész Ilona, Szakács György

Az épületek energiahatékonysága

Uniós és hazai szabályozás


Hazai szabályozás a 2002/91/EK irányelv szerint

Az irányelv keretjellegű, csak az alapelveket és az elengedhetetlen minimumszabályozást tartalmazza. A részletes szabályozás kidolgozását a tagállamokra bízta. Az irányelvet a következő hazai jogszabályok vezették be:

Az épületek energiahatékonysága

Tartalomjegyzék


Kiadó: Wolters Kluwer Kft.

Online megjelenés éve: 2019

Nyomtatott megjelenés éve: 2011

ISBN: 978 963 295 842 2

Könyvünket a környezet védelme és a fenntartható fejlődés iránt elkötelezett, az energiahatékonyság iránt érdeklődő építőipari szakembereknek ajánljuk, különösen: tervezőknek, szakértőknek, akik az épületek energiatudatos tervezésével, felújításával foglalkoznak, energetikai tanúsítóknak, ha szeretnék megismerni a tanúsítás hátterét, okait, ingatlanfejlesztő vagy ingatlanközvetítő szakembereknek, ha tudni akarják milyen lesz a jövő háza, hatósági vagy beruházói munkakörben dolgozóknak, ha szeretnének biztonságosan eligazodni a jogszabályok alkalmazásával kapcsolatos kérdésekben, műszaki vagy jogi szabályozással foglalkozó szakembereknek, ha érteni akarják az energetikai szabályozás hátterét, logikáját, összefüggéseit, azoknak is, akik gazdaságosan szeretnék üzemeltetni épületeiket, és mindazoknak, akik a jogszabályok előírásain túl a műszaki megfontolásokat is meg akarják érteni.

Az Európai Unió energiapolitikájának fontos dokumentumait ismertetjük, elsősorban az épületek energiahatékonyságáról szóló ,,új" 2010/31/EU irányelvet, rámutatva a 2013-ig még hatályos 2002/91/EK irányelvtől való eltérésekre. Kitérünk az európai országok energiahatékonysági intézkedéseire és az irányelvek alkalmazásának tapasztalataira. Részletesen foglalkozunk ezeknek az irányelveknek a hazai bevezetésével, a kapcsolódó jogszabályokkal. Bemutatjuk az új irányelv bevezetésének szakmai döntéseit, a javaslatokat és a várható változásokat.

Hivatkozás: https://mersz.hu/soltesz-szakacs-az-epuletek-energiahatekonysaga//

BibTeXEndNoteMendeleyZotero

Kedvenceimhez adás

A kiadványokat, képeket, kivonataidat kedvencekhez adhatod, hogy a tanulmányaidhoz, kutatómunkádhoz szükséges anyagok mindig kéznél legyenek.

Ha nincs még felhasználói fiókod, regisztrálj most,
vagy lépj be a meglévővel!

Személyes mappák
Mappába rendezés

A kiadványokat, képeket mappákba rendezheted, hogy a tanulmányaidhoz, kutatómunkádhoz szükséges anyagok mindig kéznél legyenek.

A MeRSZ+ funkciókért válaszd az egyéni előfizetést!

Személyes mappák
Kivonatszerkesztés

Intézményi hozzáféréssel az eddig elkészült kivonataidat megtekintheted, de újakat már nem hozhatsz létre.

A MeRSZ+ funkciókért válaszd az egyéni előfizetést!

Kivonatkészítés
Folyamatos görgetés

Választhatsz, hogy fejezetről fejezetre lapozva vagy inkább folyamatosan olvasnád-e a könyveket. A görgetősávon mindig láthatod, hol tartasz, mintha csak egy nyomtatott könyvet tartanál a kezedben.

A MeRSZ+ funkciókért válaszd az egyéni előfizetést!

Folyamatos görgetés
Kivonat
fullscreenclose
printsave